Монархията си остава най-старата форма на управление и продължава съществува

...
Монархията си остава най-старата форма на управление и продължава съществува
Коментари Харесай

Кралските особи по-богати и от Елизабет Втора

Монархията си остава най-старата форма на ръководство и продължава съществува в доста страни по света. Например в днешна Европа има 12 суверенни монархии. Десет от тези монархии са наследствени, до момента в който монархическата система на ръководство в Андора и Ватикана е посредством избори.

А благосъстоянието остава една от най-разпознаваемите черти на монарсите, защото кралските фамилии живеят в лукс. Въпреки че британската кралица Елизабет Втора и принц Алберт от Монако са най-известните монарси в Европа, те не са най-богатите. Да забележим по какъв начин наподобява топ 10 на най-богатите кралски особи в Европа и какъв брой тъкмо имат съгласно The Richest.

10. Крал Фелипе VI, Испания - 10 милиона $
 Снимка 563058

Фелипе е роден през 1968 година в фамилията на крал Хуан Карлос I и кралица София от семейството Бурбон. Преди да стане крал, той беше част от испанския тим по ветроходство на Олимпийските игри през 1992 година През 2014 година обаче татко му абдикира от престола, оставяйки го в ръцете на Фелипе и брачната половинка му кралица Летисия. Богатството на кралското семейство е ясно изразено, защото те имат осем кралски двореца, пет кралски резиденции и 10 манастира. Богатството на краля на Испания се прави оценка на стойност 10 милиона $.
 Крал Фелипе, персоналните му активи и тъкмо какъв брой пари има испанският крал
Колко богат е испанският крал

Кралски пари на показ

9. Филип Белгийски, Белгия - 20 милиона $
 Снимка 580986

Роден през април 1960 година, Филип е наследник на белгийския крал Алберт II, който преди този момент е престолонаследник на Белгия. След като татко му се отхвърли от трона си през юли 2013 година, Филип е коронован за крал на белгийците. Според отчетите Белгийският цивилен лист покрива годишните разноски на кралското семейство, които се правят оценка на към 14 милиона $. Въпреки че детайлностите за персоналното му благосъстояние не са обществени, кралят заявява положението си през 2013 година, което е в размер на 13 милиона $.

8. Харалд V, Норвегия - 30 милиона $
 Снимка 580985

Роден на 21 февруари 1937 година, крал Харалд V се възкачва на трона, когато татко му, крал Олав V, умира през 1991 година Норвежкото семейство води разточителен живот и не заплаща налози. В момента фамилията печели 72 милиона $ годишно от норвежкото държавно управление, с цел да покрие разноските си. Според отчетите цената персоналното положение на крал Харалд е 30 милиона $.

7. Маргрет II, Дания - 40 милиона $
 Снимка 580983

Маргрет II от Дания е щерка на крал Фредерик IX и е кралица от 1972 година Тя беше омъжена за починалия Анри дьо Лаборд дьо Монпезат. Имат двама сина - принц Фредерик и принц Йоаким. Кралското семейство получава 12.8 милиона $ годишно от Датската гражданска листа за покриване на разноските си, а кралица Маргрет II разполага с 40 милиона $.

6. Карл XVI Густаф, Швеция - 70 милиона $
 Снимка 580982

Роден през април 1946 година, крал Карл е наследник на принц Густав Адолф и принцеса Сибила от Сакс-Кобург и Гота. Той е на четири години, когато изгубва татко си във съдбовна самолетна злополука. Въпреки това, едвам през 1973 година, когато дядо му умира, крал Карл XVI Густав се възкачва на трона. Освен частна благосъстоятелност върху двореца Солиден, шведското кралско семейство също има дом в Балтика. Днес положението на монарха се прави оценка на 70 милиона $.

5. Беатрикс Нидерландска, Нидерландия - 200 милиона $
 Снимка 580981

Кралица Беатрикс е първородното дете на принц Бернхард Нидерлански от Липе-Бистерфелд и принцеса Юлиана от Нидерландия. Въпреки че се отхвърли от трона през 2013 година, тя остава една от най-значимите холандски кралски особи. Нейният наследник - крал Вилем-Александър, от този момент е крал на Нидерландия. Днес холандското държавно управление отпуска към 50 милиона $ годишно на кралската къща. Според отчетите кралица Беатрикс има към 200 милиона $.

4. Елизабет Втора, Англия - 500 милиона $
 Снимка 579026

Кралица Елизабет Втора няма потребност от показване, защото тя е може би най-известният монарх в света през днешния ден. Като кралица, тя също е глава на Британската общественост и висш шеф на англиканската черква. Известното английско кралско семейство има доста активи, в това число замъка Балморал и двореца Сандрингам. Към 2017 година кралицата генерира повече от 20 милиона $ доходи единствено от отдаване чартърен на парцели. Днес нейното благосъстояние се прави оценка на 500 милиона $.
 Кралица Елизабет Втора, специфичният ѝ имунитет и за какво 160 закона не се отнасят за кралицата
Законовите привилегии на Елизабет Втора

Кралските особи имат огромно преимущество във Англия

3. Алебрт II, Монако - 1 милиард $
 Снимка 579760

Суверенният принц на княжество Монако също няма потребност от показване, защото е международно прочут на всички континенти. Принц Алберт се слави като фен на лукса и не се свени да парадира с благосъстоянието си. Днес той има 25% от земята в Монако и определени парцели в Америка. Принцът също по този начин получава към 50 милиона $ годишно от държавното управление за покриване на кралските разноски. Според Forbes принц Албер II от Монако има един милиард $.
 Принцът на Люксембург Луи, Скарлет-Лоран Сирг и новината за раздялата им
Тъжни вести за принца на Люксембург

Свързани са с персоналния му живот

2. Анри Люксембургски, Люксембург - 4 милиарда $
 Снимка 580978

Роден на 16 април 1955 година, Анри Алберт Габриел Феликс Мари Гийом става популярен херцог на Люксембург през 2000 година, когато татко му абдикира от купата. За да покрие разноските си, кралското семейство получава 324 851 $ годишно от държавното управление на Люксембург от 1948 година насам. Само през 2017 година фамилията е получило към 12 милиона $. Докато чистата стойност на Анри е частна, фамилията се прави оценка на колосалните четири милиарда $.
 Принц Венцеслав от Лихтенщайн - плейбой принцът, за който никой не приказва
Плейбой принцът, за който никой не приказва

Кой е принц Венцеслав от Лихтенщайн

1. Ханс Адам II, Лихтенщайн - 5 милиарда $
 Снимка 580977

Роден през 1945 година, Ханс Адам се възкачва на трона през 1989 година след гибелта на татко си - принц Франц Йосиф II. Кралското семейство е най-богато в Европа през днешния ден, натрупвайки благосъстояние от голям брой бизнес източници. Днес техните вложения включват владение на частна банка, франчайзи за недвижими парцели и доста други. Състоянието на фамилията се прави оценка на 7.6 милиарда $. Принц Ханс Адам II обаче остава най-богатият монарх в Европа с капитал от пет милиарда $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР