Монархът отсъствал над 200 дни от Рабат за годинаДелял общи

...
Монархът отсъствал над 200 дни от Рабат за годинаДелял общи
Коментари Харесай

Кралят на Мароко загърбва короната заради ММА боец

Монархът отсъствал над 200 дни от Рабат за година
Делял общи “приятелчета ” с футболния ас Кристиано Роналдо

Съпругата на Мохамед VI е фантом

Чиновниците в кралския двор на Мароко не се безпокоят толкоз от небивалата безработица в страната, от вредите, които пандемията нанесе на туризма или от препускащата инфлация след съветската експанзия в Украйна, а от съвсем непрекъснатата липса на монарха Мохамед VI. Защото съгласно въпросните чиновници, интервюирани от британския седмичник “Икономист ”, през последната година кралят бил отсъствал от страната си над 200 дни. Като властта към този момент изобщо не го интересувала и той желал само да си живее живота най-много в компанията на някогашния първенец по кикбокс - 32-годишният Абу Азайтар. Който пък съгласно “Кориере каузи сера ” бил, наред с братята си Осман и Омар, “приятелче в безгрижни игрички ” и на футболния ас Кристиано Роналдо.

Мохамед VI бил прекомерно нерадушен, с цел да участва на погребението на Елизабет II в Лондон, отсвирил срещата на върха на Арабската лига в Алжир и не се мярнал, когато испанският министър председател Педро Санчес дошъл в Рабат при започване на годината, с цел да вземат решение дружно дипломатическата рецесия към Западна Сахара. Мароко е конституционна монархия и и кралят е доста повече от представителна фигура, защото има последната дума по всеки значим за страната въпрос. “Ние сме безпилотен аероплан ” - декларират пред “Икономист ” държавни чиновници, които са същински обезпокоени, че виждат непрестанно краля в компанията на Азайтар вместо със брачната половинка му Лала Салма, наричана освен на смешка “принцесата фантом ”.

А когато през 1999 година Мохамед се възкачва на трона след гибелта на ултраконсервативния си татко, младият държавен глава прави усещане на деятелен и съвременен крал. Той уволнява враждебно настроени към замислените дълбоки обществени и стопански промени чиновници, назначава комисия за правдивост и помиряване, която да прегледа случаите на нарушавания на човешките права при ръководството на татко му. Монархът реформира ислямския юридически кодекс, улеснявайки дамите да се развеждат със съпрузите си при виновност на последните, построява мрежа от автомагистрали и жп линии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР