Монархът държа реч на церемонията по откриването на испанските награди

...
Монархът държа реч на церемонията по откриването на испанските награди
Коментари Харесай

Крал Фелипе VІ: Каталуния е важна част от съвременна Испания

Монархът държа тирада на церемонията по откриването на испанските награди „ Принцеса на Астурия “, в която акцентира, че в последните десетилетия „ испанците градиха своята история, уважавайки държавните решения и живеещи дружно в изискванията на народна власт “.

Фелипе съобщи също по този начин, че Испания е останала обединена в „ победа и загуба, успех и проваляне “ а триумфите на страната се дължат на „ сполучливото взаимно общуване и съгласие “, построено сред жителите на иберийската страна.

Това е втората тирада, в която кралят на Испания взима отношение по отношение на разгорялата се рецесия с Каталуния.

В първото си послание, направено малко след референдума за самостоятелност, извършен в самостоятелната област, Фелипе още веднъж прикани за единение.

Близо 1200 компании се готвят да изоставен Каталуния

Близо 1200 компании са почнали процедура за пренасяне на централите си отвън Каталуния, близо три седмици след началото на политическата рецесия, сочат през днешния ден последните данни от испанския търговски указател.

Между 2 октомври, след неразрешения от централните управляващи референдум за излизане на испанската самостоятелна област от Испания, и 19 октомври в това число, 1185 компании са преместили централите си.

Пикът е бил в четвъртък - 268 прехвърляния. Това бе денят, в който Мадрид удостовери желанията си да замрази автономията на Каталуния.

През трите седмици единствено 52 компании са се открили в Каталуния.

Областта има общо 500 000 компании и основава 19 % от брутния вътрешен артикул на Испания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР