Монако се наложи над Клермон с 4:2 като гост в

...
Монако се наложи над Клермон с 4:2 като гост в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Монако, Брест и Тулуза започнаха с успехи в Лига 1

Монако се наложи над Клермон с 4:2 като посетител в първия кръг на френската Лига 1.

Въпреки това мачът стартира мъчно за отбора от Княжеството, като единствено след седем минути игра изоставаше в резултата с гол на полския бранител на домакините Матеуш Витеска, който вкара топката с глава през ръцете на вратаря Филип Кон.

Монако направи цялостен поврат до почивката с попадения на Вандерсон и капитана си Висам Бен Йедер. Мухамед Шам изравни за Клермон след двойно подаване с Алиду Сейду, само че Бен Йедер още веднъж даде задатък на монегаските си с второто си попадения в мача. Дълбоко в добавеното време резервата на гостите Магнес аклиуш оформи крайното 4:2.

Нигерийският нападател Акор Адамс бе напът да донесе домакинската победа на Монпелие над новака Льо Авър, само че мачът приключи при реми - 2:2. Гостите поведоха посредством Готие Лорис през първата част, само че Адамс вкара два гола единствено за два минута, с което подсигурява обрата за отбора от Южна Франция. В добавеното време Самюел Грандсир донесе точката на Льо Авър.

В различен мач от кръга Тулуза се наложи като посетител над Нант с 2:1. " Канарчетата " първи откриха резултата посредством Мостафа Мохамед от дузпа в 13-ата минута. Тулуза изравни с помощта на Закария Абдухлал, а в самия завършек на срещата Расмус Николайсен донесе трите точки за гостите. 

Брест направи впечатляващ поврат против вицешампиона от предишния сезон Ланс и откакто губеше с 0:2, в последна сметка стигна до успеха с 3:2.

В десетата минута след корнер Анжело Фюлжини от Ланс центрира на близка греда, където нападателят Флориан Сотока насочи топката с глава, а вратарят на домакините Марко Бизо мазета, само че зад голлинията.

В 22-рата минута Факундо Медина изведе Дейвер Машадо в наказателното поле и колумбиецът направи 2:0 с компактен удар в левия ъгъл.

Отборът на Брест се върна в мача в самия завършек на първата част. Ромен Дел Кастийо понижи от дузпа в 45+2, като стреля в левия ъгъл в дребната мрежичка, с което не остави шансове на Брис Самба.

В 56-ата минута Брест изравни, откакто при втори следващ корнер топката бе избита неприятно от отбраната на Ланс и бе посрещната от Кени Лала, който я вкара в мрежата с мощен удар от въздуха.

В 78-ата минута Льо Дуарон от Брест направи огромен пропуск от дребното наказателно поле. Малко по-късно Адриен Томасон от Ланс бе изпъден с пряк червен картон, откакто настъпи с бутоните футболист на домакините.

В 87-ата минута Дел Кастийо вкара втория си гол от дузпа, отсъдена за противоречиво нарушаване на Абдул Самед против Камара, което докара и до жълт картон на вратаря Самба за оборване.

За Ланс формален дебют направи някогашният халф на Левски Стайн Спиерингс.

РЕЗУЛТАТИ ОТ I КРЪГ НА ЛИГА 1:

Брест – Ланс 3:2
Клермон – Монако 2:4
Монпелие – Льо Авър 2:2
Нант – Тулуза 1:2
От през вчерашния ден: ПСЖ – Лориен 0:0

ПРОГРАМА ЗА ДНЕС:

От 18:00 часа, Рен - Метц
От 21:45 часа, Страсбург - Лион
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР