Монако не убеди с играта си, но победи предпоследния Лил

...
Монако не убеди с играта си, но победи предпоследния Лил
Коментари Харесай

Монако с пълен обрат срещу Лил, затвърди се на второто място

Монако не убеди с играта си, само че победи предпоследния Лил с 2:1 вкъщи. Мачът бе от 30-ия кръг на френската Лига 1 и монегаските трябваше да създадат поврат в него, с цел да завоюват трите точки.

Така Монако е втори с 66 точки на 14 зад водача ПСЖ, само че към този момент на 7 пред третия Марсилия и на 12 пред четвъртия Лион. Нещо повече – преследвачите на монегаските играят един против различен в неделя в южния град и неизбежно един от тях или и двата ще изгубят точки.

Предпоследният в класирането на Лига 1 Лил изненада втория в таблицата Монако със относително ранен гол за 0:1.

В 16-ата минута Лебо Мутиба засече топката във вратата на домакините, нарушавайки спокойствието при започване на мача от 30-ия кръг.

Веднага по-късно отпуснатата игра на монегаските можеше да докара и до ново наказване, само че Даниел Субашич се намеси добре, парирайки два удара на северняците.

Интересното е, че вместо да се засилват, монегаските оставиха своите противници да обстрелват още един път относително рисково вратата на Суебашич, само че стражът бе на мястото си.

И въпреки всичко в 44-ата минута против курса на играта Монако съумя да изравни за 1:1. Рони Лопес в два такта съумя да изпрати топката във вратата на Лил и да възвърне равенството в резултата.

През второто Монако се засилва и това даде резултат.

Черногорецът Стеван Йоветич копна топката и трансферира вратаря на Лил, правейки цялостен обрата в мача против северняците - 2:1 в 61-ата минута. Жоао Моутиньо обаче се отличи с асистенцията. Красивото попадение зарадва принца на Монако Албер, както и вицепрезидента на клуба от Княжеството Вадим Василиев, които следиха от ложата на "Луи ІІ ".

Йоветич се появи в игра след почивката, откакто даде опция на Радамел Фалкао да стартира мача за пръв път от началото на февруари.

Така без необикновен искра Монако съумя да се наложи над Лил с 2:1, а „ песовете “ са предпоследни в таблицата с 28 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР