Монахини ще приготвят храната за папа Франциск по време на

...
Монахини ще приготвят храната за папа Франциск по време на
Коментари Харесай

Монахини ще приготвят тайна вечеря за папата у нас

Монахини ще подготвят храната за папа Франциск по време на визитата му в България при започване на май, само че информацията за менюто е поверителна, пище Монитор.

Това оповестиха от пресслужбата на Католическата черква у нас, представени от Дарик. Светият отец ще дойде на българска земя в неделната заран на 5-ти май, дружно с публична делегация от към десетина души, и придружаван от швейцарски гвардейци и ватикански жандарми. Все още не е ясно по какъв начин ще бъде превозен папамобилът, с който папа Франциск ще направи обиколка на площад " Княз Александър Първи " в София.

С какво ще се храни Папа Франциск по време на тридневния си престой у нас и дали ще опитатрадиционни български гозби, можем единствено да допускаме, защото информацията е част от ограниченията за сигурност и не може да бъде оповестена. Със сигурност обаче храната на светия отец ще се подготвя от монахини.

Папата ще дойде в България със аероплан и делегация, която ще включва държавния секретар на Ватикана и най-висшите представители на Светия трон. Освен това ще бъде придружаван от швейцарски гвардейци, от ватиканските жандарми и техните ръководители, от шефа на пресслужбата на Светия трон, от шефа на Министерството на връзките, както и от ръководителя на ватиканския вестник „ Осерваторе романо “.

В програмата на папа Франциск са включени поредност от срещи с представители на българските управляващи, на Българската православна черква и на католическата общественост.

Единствената историческа забележителност, която папата ще посети, е патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски “, където ще се помоли пред иконостаса на светите братя Кирил и Методий.

Най-значимото и всеобщо събитие с присъединяване на светия отец ще бъде неделната литургия, която ще се организира на площад „ Александър Първи “ с присъединяване на над 7 хиляди души. Именно този площад папата ще обиколи със своя папамобил, който ще бъде превозен до България с камион или със аероплан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР