Монахът от манастира "Шаолин" - майстор Ши Хенг И успя

...
Монахът от манастира "Шаолин" - майстор Ши Хенг И успя
Коментари Харесай

Съвети от Шаолин: Как да укрепим духа и тялото си

Монахът от манастира "Шаолин " - занаятчия Ши Хенг И съумя да пристигна в България, макар рестрикциите за пътешестване в пандемия. Той показа особено за Българска национална телевизия познания и практики от бойните изкуства за подсилване на духа и тялото.

Майстор Ши Хенг И е на 38 години. Освен кунг-фу инструктор той е и 35-то потомство Шаолин занаятчия.

От 10 години е най-младият духовник в фамилията на "Шаолин " с сходен сан.

Главен занаятчия е в Европейския център на Манастира Шаолин в Германия. Разказва,че всичко за него стартира като във остарял кунг фу филм.

"Бях на 4, когато татко ми ме прати в учебно заведение по бойни изкуства. За мен това беше като борба в тези филми. Да, за мен в действителност по този начин стартира - харесвах това, което виждах - те бяха моите идоли - Бойците от Шаолин, тъй че доста желаех да науча Кунг Фу. Затова първоначално за мен беше като занимание и просто желаех да съм добър, колкото тях. ", споделя Ши Хенг И - Главен занаятчия Манастира Шаолин - Европа

От четвърт век обикаля света, с цел да популяризира хилядолетните знанията от Изтока, които е научил и развива зад стените на емблематичния манастир.

"Едно нещо, освен при българите, само че е еднообразно за всички ни това е методът, по който тялото и духът ни действат. Без значение дали сте азиатец, европеец или сте от Африка. Начинът, по който дихателната ни система действа е една и съща. Един от значимите аспекти в този момент по време на коронавирус обстановката, това, което ни нападна, нападна респираторната ни система. Това значи, че взима въздуха ви, по тази причина е все по-важно да разберете по какъв начин вярно да употребявате вашето дишане. " - поучава Ши Хенг И - " Да, има неща, за които се постанова да идете на доктор, тъй като не можете да се справите сами, само че има неща, с които можете да подобрите капацитета на имунната си система да бъде по-устойчива. Ето какво върша - първо поемам дъх в коремната област - ето по този начин. Сега е цялостно, само че към момента мога да продължа и в този момент към този момент всичко е цялостно, и едвам в този момент издишам постепенно. Какво значи това? Забавя се дишането, само че е доста значимо какъв брой надълбоко се вдишва. Това е изключително значимо. Този елементарен способ може да ви даде сила, тъй като тялото, органите ни, всичко, нашето сърце, кръвта, всичко има потребност от О2, с цел да действа. Няма нищо езотерично, нищо общо с религия. няма значение от каква вяра сте. В нашата традиция ние споделяме дух и тяло, само че духът няма форма, тялото съставлява духа. Имаме нещо безформено и форма и какво се случва сред тях? Какаво свързва безформеното с формата това е дишането. Ние имаме към 5 000 години на знание по какъв начин действат органите в нашето тяло. Това са 5 000 години, част от които манастирът "Шаолин " има. И дишането е единствено едно от тях. Не е мъчно да се научи, по тази причина го прави и толкоз особено. "

Пандемията не подминава и манастира "Шаолин " - рестрикциите за пътешестване и събиране на огромни групи повлияват на работата на монасите.

"- Започнахме да споделяме всичко онлайн, употребявайки Zoom и другите платформи. Но в този момент сме доста щастливи, че още веднъж можем да пътуваме.

- Как можем да се научим да използваме мисълта си, с цел да заздравим тялото? Само с ежедневните извършения, които се вършат ли?

- Може би даже е противоположното. Не е просто потребление на мозъка за укрепване на тялото. В началото е назад, използваме тялото си за мощ на мозъка. Защото силата, дисциплината, силата на мозъка, които вършат фантазиите и задачите ви действителност. " - споделя Ши Хенг И

А ето и главния съвет на монаха от Шаолин:

"Когато използваме тялото си, да вземем за пример за извършения, да стоим неподвижни в разнообразни позиции - 10-15 минути, тялото ни стартира да трепери, само че това което се предава първо не е тялото. Обикновено духът се предава първо - тъй като мисллите, о, доста е мъчно, към този момент трептя, ще спра. Намерете метод да подсилите тялото си, не споделям да вършиме бодибилдинг, това, което споделям - да бъдете в положение да тичате най-малко 5 минути без да се задъхвате. После увеличете тичането на 10 минути. Не става дума за вяра и философия, това са елементарни обстоятелства. Ако желаете да сте човешко създание в този момент, на тази планета, в този момент сме 8 милиарда и желаете да извадите от себе си най-малко малко капацитет, би трябвало да сте в положение да излъчвате виталност. Има хора, които нямат тази физическа дарба - няма проблем - тогава стегнете духа и мисълта си и извадете най-хубавото, което можете от обстановката, в която се намирате. Това, което ни стимулира и нас в манастира - постоянно се стремете да създавате по-добра версия на самите вас от предния ден. И в никакъв случай не се отхвърляйте.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР