МОН ще обучава кадри за учители по ромски език. Това

...
МОН ще обучава кадри за учители по ромски език. Това
Коментари Харесай

Дъното! МОН принуждава учители да учат ромски език

МОН ще образова фрагменти за учители по ромски език. Това излиза наяве от уеб страницата на министерството, предопределен особено за педагозите.

Тези, които следва да се записват в него по специалността, за която желаят да бъдат в допълнение обучавани и квалифицирани, с учудване откриха, че в падащото меню за подготовка или мечтана спомагателна подготовка попада " преподавател по ромски език ", оповестява Канал 3.

Гневът в обществените мрежи и професионалните конгреси се отприщи, а значително от фрагментите на образованието се питаха какъв е тоя език, откакто няма своя графична система и книжовност. Други се майтапиха, че може да се употребява кирилица или шльокавица.

Пръв за новите научни постижения на МОН сигнализира млад преподавател. " Като практикуващ възпитател би трябвало да си направя регистрация в уеб страницата на МОН, с цел да мога да вземам участие в настояща стратегия за спомагателна професионална подготовка. Има полета с данни за попълване. Едно от тях е показаното на фотографията. Моята компетентност - Начална учебна педагогика с непознат език, я няма, само че за сметка на това има показаното на фотографията по-долу!

Аз ли съм в неточност, или подобен език публично регистриран, с писменост и книжовност - НЯМА?Та какво остава за такава компетентност, професионална подготовка и така нататък.. ", написа Симеон Митев.

На обявата му са реагирали стотици, множеството, допуска се педагози. Има и значително, които удостоверяват казаното от него със личния си опит по време на регистрацията, която са длъжни да създадат всички педагози в уеб страницата на просветното министерство.

" Да! Аз се записах, наложително било! Изненадах се, когато прочетох Начална педагогика с ромски! Какво е това? Скапана страна! Кои са малцинство ние или ромите? Държавата работи единствено за тях! Както са тръгнали нещата, най - търсени ще са с ромски език! ", написа учителка.

За часове възмущението избухна, не липсваха и горещи разногласия, че това е сгрешен метод и схващане за интеграция.

" Дали има страна в света, в която някой да приспособява възпитаник на майчиния му език в учебно заведение? ", диви се педагожка

в отговор на противоположното мнение на нейна колежка, която напомня, че във ВТУ е имало такава компетентност, само че за жал е била закрита.

По неофициална информация, депутати и МОН са сезирани за новата компетентност " преподавател по ромски език " и сега се прави инспекция на случая.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР