МОН ще хвърли 300 млн. лева в ремонти на училищата

...
МОН ще хвърли 300 млн. лева в ремонти на училищата
Коментари Харесай

Обновяват с 300 млн. лева училищата

МОН ще хвърли 300 млн. лв. в поправки на учебните заведения през 2018 година Това разгласи министър Красимир Вълчев във Враца, където откри обновената постройката на НУ " Св. Софроний Врачански " във Враца.

Министерството е финансирало с 20 000 лв. и разкриването на нова група във врачанската детска градина " Европейчета ". " Мотивираните учители са главният фактор, нарастването на учителските заплати е ясно обръщение, че разчитаме на тях, съобщи министърът, представен от БТНЕС.

Надявам се да подкрепим детски градини и учебни заведения, в които изискванията на работа са по-трудни, съобщи още той. Ще има скоро и предпазени, и средищни детски градини. Ние, като държавно управление, дадохме явен сигнал, че страната желае с всички институции и политики да се бори с неграмотността, кметовете също дадоха този сигнал и се надявам да почувстваме резултатите от тези старания, продължи той.

Вълчев разгласи, че от следващата година ще се промени формулата за финансиране, ще се регистрират и неравенствата при детските градини и учебни заведения. Основната цел е да се привлекат по-добри експерти в отдалечени региони. Ще се регистрира и концентрацията на деца от уязвими групи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР