Мон Сен Мишел - един от най-посещаваните туристически обекти във

...
Мон Сен Мишел - един от най-посещаваните туристически обекти във
Коментари Харесай

Полицията евакуира туристи от остров Мон Сен Мишел заради заплаха

Мон Сен Мишел - един от най-посещаваните туристически обекти във Франция - беше евакуиран като защитна мярка поради недоверчив човек, който заплашил да се саморазправи със силите на реда, съобщи Агенция Франс Прес.

Няколко очевидци забелязали този човек при идването му на острова в Нормандия, заяви жандармерията, без да може да посочи дали той е имал терористични планове.

Екскурзовод предизвестил жандармерията, че в рейс до Мон Сен Мишел мъж се държал тревожно и отправял закани към служители на реда и жандармеристи. Полицейски камери за видеонаблюдение го снимали на острова, само че след това го изгубили от взор. Входящият туристически поток бил спрян, а хората, отседнали в хотели на острова, били изведени умерено и без произшествия. Като предохранителна мярка фамозното абатство било затворено.

По данни на локалните управляващи през 2014 година Мон Сен Мишел, включен в листата на ЮНЕСКО на международното културно-историческо завещание, е бил посетен от 2,3 милиона туристи.

Укрепеният остров-град Мон Сен Мишел е нареждан измежду чудесата на западния свят. Наричан е островът на приливите, поради разликата сред връхната точка на прилива и най-ниската точка на отлива доближава 15 м. Когато приливът се отдръпне, 16 км пясъци се оголват, оставяйки издигнатото в готически и романски жанр абатство, което се издига 150 м над морското ниво.

Смелостта и инженерните умения, нужни за построяването му, удивяват всички, които се доближават към него по дългия километър и половина павиран път, който го свързва с континенталната суша. За разлика от други крепости във Франция, Мон Сен Мишел не е издигнат като отбранителна конструкция или замък за удоволствия. От самото начало неговото предопределение е на манастир.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР