МОН реши да не зачита отговорите на спорния 7-ми въпрос

...
МОН реши да не зачита отговорите на спорния 7-ми въпрос
Коментари Харесай

МОН няма да зачита отговорите на спорния 7-ми въпрос в държавния зрелостен изпит


МОН реши да не зачита отговорите на противоречивия 7-ми въпрос в държавния зрелостен изпит, който се оказа, че правилен отговор няма

"Съвсем виновното ни решение е 7-ма задача да не се зачита в изпитния вид ", съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова на брифинг в МОН по отношение на матурата по български език и литература.

"Тъй като има противоречив миг и ще има чувство у зрелостните за неустановеност, а ние нямаме право да ги слагаме в такава обстановка ", аргументира се Михайлова, представена от "Фокус ".

"От понеделник има един противоречив въпрос- номер 7 в изпитния вид на държавния зрелостен изпит по български език и литература. Той провокира сериозна социална дискусия, сутринта се събрахме всички, които по една или друга причина, са виновни за положителното осъществяване на зрелостните изпити ", изясни тя.

Още в деня на матурата зрелостници споделиха, че въпросът е бил много замайващ, тъй като той правилен отговор няма.

Въпрос 7 гласи:

В кое от изреченията НЕ е позволена граматична неточност?

А) Гласуваните ремонти в новия закон ще обиден директно въздушния и сухопътен превоз в страната.

Б) Убедително написаното мотивационно писмо на младия и упорит претендент впечатли комисия.

В) Още на следващия ден господин Каменов, юриста на братовчедка ми, ще те потърси, с цел да подготвиш нужните документи.

Г) По Искърско дефиле, което е с дължина към 100 км, са ситуирани голям брой забавни обекти.

Според ключът за матурата отговор Б е правилният, само че експерти, в това число и от Българска академия на науките, не се съгласиха. От просветното министерство упорстват, че в отговора се има поради каквато и да е комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР