МОН проверява сигнал за изтичане на лични данни на ученици.

...
МОН проверява сигнал за изтичане на лични данни на ученици.
Коментари Харесай

МОН проверява сигнал за изтичане на лични данни на ученици

МОН ревизира сигнал за приключване на персонални данни на възпитаници. От Министерството на образованието оповестиха, че член на екипите за връщане на децата в учебно заведение е дал на публицист линк с информация за случай, по който е работил.

От ведомството ще сезират прокуратурата.

От министерството разясниха, че междуинституционалната платформа " Посещаемо и безвредно учебно заведение " работи в изолирана от интернет среда.

В мрежата, след въвеждане на ключова дума и потребителско име, са налични единствено линковете, посредством които се генерират протоколи за посещаване при децата.

Над 11 600 души вземат участие в екипите по плана, измежду тях хора от обществените служби, Министерство на вътрешните работи, учители, неправителствени организации.

Всички са подписали заявления за конфиденциалност.

„ Серийно приключване на данни или надлежно корист с данните на децата не е имало. Това, което ние отчитаме като неточност, е опцията след смяна на знак в линка да може да се достъпва до към този момент генериран от системата подобен протокол”, съобщи Деница Сачева, зам.-министър на образованието.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР