МОН предвижда промени в наредбата за оценяване на учениците. Това

...
МОН предвижда промени в наредбата за оценяване на учениците. Това
Коментари Харесай

МОН предвижда промени в наредбата за оценяване

МОН планува промени в наредбата за оценяване на учениците. Това съобщи пред БНР Евгения Костадинова, шеф на Дирекция " Съдържание на предучилищното и учебното обучение " в МОН.

Тя разясни, че наредбата е оповестени за публично разискване, с цел да може измененията да влязат в действие от началото на новата образователна година. По думите й задачата е да повече време за работа сред преподавател и възпитаници, повече време за практическо използване и практикуване на това, което учениците учат.

Костадинов уточни, че се планува и смяна на минималният брой изпитвания за оформяне на срочна оценка, като те ще бъдат 2 или 3. Тя посочи, че това не значи, че учителят не може да направи изпитвания, които да надвишават минималния брой.

Не просто оценката като цифрова оценка, а преценка на напредъка на ученика и изтъкване на тези негови страни, които към момента не са усъвършенствани. По този метод и преподавател, и родител ще има опция за знае върху какво би трябвало да работи ученикът. Невинаги цифровата оценка е правилният инструмент. Тя демонстрира моментно положение, до момента в който формиращото оценяване демонстрира напредъка. Това би трябвало да се случи в по-голяма степен, показва Костадинова.

Проектът за промени планува още да се вкарат независими писмени задания за домашна работа под формата на проучване на избран проблем, сподели още тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР