МОН предоставя безплатно на българските университети софтуер срещу плагиатство, който

...
МОН предоставя безплатно на българските университети софтуер срещу плагиатство, който
Коментари Харесай

МОН предоставя на българските университети софтуер срещу плагиатство

МОН дава гратис на българските университети програмен продукт против плагиатство, който разполага с база данни от над 35 млн. научни източници. Анализирайки дадена писмена работа, софтуерът може да открие всички сходства и заемки.

Това беше оповестено на осведомителна среща в Минно-геоложкия университет, част от която бяха специалисти от Министерството на образованието и науката.

Проф. Албена Чавдарова, заместник-министърът на образованието и науката, сподели при откриването на срещата, че с този програмен продукт ще бъдат достигнати високите стандарти в академичната нравственос.

„ Всеки от нас знае какъв брой труд е вложил в едно научно проучване, в публикуването на една научна публикация, книга или различен артикул на своя труд. И когато види своя труд, употребен непозволено, чувството е извънредно неприятно. Идеята е да ограничим това “, добави проф. Чавдарова.

Софтуерът може да бъде употребен от всички висши учебни заведения, научни организации и институции, които желаят да го употребяват. Преди това системата е въведена пилотно в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР