МОН предлага намаляване на броя на оценките, въз основа на

...
МОН предлага намаляване на броя на оценките, въз основа на
Коментари Харесай

Намаляват броя на оценките, които формират срочната

МОН предлага понижаване на броя на оценките, въз основа на които се образува срочната оценка за съответния образователен предмет,  плануват промени в наредбата за оценяване на резултатите от образованието на учениците. По  образователните предмети, изучвани с до 2 образователни часа седмично, ще са нужни най-малко две настоящи изпитвания, а за тези, изучавани с 2,5-3,5 часа седмично - най-малко 3 настоящи изпитвания. При предметите обаче, които се учат с по 4 и повече часа на седмица, настоящите наложителни оценки се понижават от 4 на 3. Освен това по всеки модул от профилираната или професионалната към този момент ще е нужно единствено едно настоящо изпитване.
По време на ваканции учителите не трябва да дават задания за документално осъществяване на учениците, оферират от МОН. Аргументите са, че са получили сигнали и тъжби на родители за претоварване на учениците в резултат на " нецелесъобразно задаване на домашните работи ". Новите текстове гласят, че за затвърдяване на нови познания и рационализиране на на практика значими умения преподаващият преподавател може да оставя на учениците за независимото документално осъществяване отвън образователния час една до три задания. Обемът на дилемите ще се дефинира според от урочните цели и възрастовите особености на учениците, като те може да се дават за цялата паралелка, за обособена група възпитаници от паралелката или за обособен възпитаник.
Редакциите целят превъзмогване на отрицателните трендове, свързани с потреблението на независимите писмени работи като глоба за ученика или като опция да се довърши незавършената през часа работа, показват в претекстовете си от МОН. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР