МОН подкрепи 8-годишната Илияна от Силистра, прочела 111 книги за

...
МОН подкрепи 8-годишната Илияна от Силистра, прочела 111 книги за
Коментари Харесай

МОН възнагради 8-годишно момиче, прочело 111 книги за една година

МОН поддържа 8-годишната Илияна от Силистра, прочела 111 книги за една година, като ѝ подари обичани заглавия. Това показа майката на детето Детелина Иванова в изявление за "Фокус ".

Малката Илияна бе наградена с наградата "Читател на годината " от районна библиотека "Партений Павлович " в Силистра след прочитането на 111 книги през миналата 2018 година. Според Детелина Иванова учебното заведение би трябвало да намира новаторски способи, с които да подтиква децата да четат книги отвън наложителната литература и тази в читанките.

„ Би било добре да има часове, в които да дискутират литература, определена от децата. Интересно би било да се провеждат и всевъзможни игри с герои от книжките. Хубаво ще е и родителите да вземат участие в някои учебни действия, с цел да видят децата си в образователна среда “, разяснява тя, като описа за любовта на щерка си към книгите, която, съгласно нея, мъчно се развива и опазва в софтуерния XXI век.

,,Традицията в фамилията е причина четенето да е нужда за второкласничката'', посочи майката.

„ Когато детето се научи да чете – родителят не би трябвало да стопира да взима интензивно присъединяване в процеса и по този начин да поддържа интереса му към литературата “, сподели още Детелина Иванова. По думите ѝ по-силната връзка родители-училище ще спомогне за по-доброто обучение и образование на децата. Според нея възпитателната роля на родителите от раждането на детето става спомагателна, когато то влезе в учебно заведение.

8-годишната Илияна е поощрена от Министерство на образованието и науката, районната библиотека и фамилията ѝ, добави майката и обърна внимание на това, че четенето на доста и разнородни книги ще помогне за по-нататъшното развиване на детето като персона. А самата второкласничка разкри, че литературата учи на доста неща.

„ Книгите са доста забавни – другите деца също би трябвало да стартират да четат. Така ще могат да пътуват из разнообразни светове “, показа детето. Илияна даде обещание през актуалната година да прочете още повече книги – цели 125.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР