МОН няма възможност да предвиди какво ще се случи през

...
МОН няма възможност да предвиди какво ще се случи през
Коментари Харесай

Образователният министър не планира удължаване на учебната година

МОН няма опция да планува какво ще се случи през 2022 година от епидемиологична панорама точка. За това отрасловият министър Николай Денков не би тръгнал да възнамерява удължение на образователната година още занапред.

Има бюджет за образование на учители за учебните заведения и детските градини, увери министърът от трибуната на Народното събрание.
 Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър Училищата ще бъдат затваряни единствено при последна нужда, даде обещание просветителният министър
Целите пред МОН са оптимално дълготрайно образование през идната образователна година. Това съобщи служебният учебен министър Нико...

По думите му обстановката с епидемията е доста динамична и единствено допреди няколко седмици чакахме, че следващата Ковид вълна ще бъде в края на септември месец или началото на октомври месец. Много е мъчно да се планува 2-3 месеца авансово по какъв начин ще се развие епидемията, сподели Денков. Ако е по-дълга епидемиологичната вълна може да се потърсят благоприятни условия за компенсиране на проблемите през образователната година, акцентира той.

В изключителната обстановка няма по какъв начин да помогнем на децата си, в случай че не работим дружно учители и родители. Има ограничения, които да подкрепят процеса, сподели Денков.

По негови думи към отдалечено образование минават първо учениците от 8 до 12 клас, а при утежняване на епидемиологичната обстановка учениците от 5 до 7 клас, в това число. Най-малките деца до 4 клас ще учат онлайн единствено в краен случай при справедлива неспособност образованието да продължи присъствено.

При заболеваемост от 250 до 500 на 100 000 на национално или на регионално равнище учебните заведения работят по график за прекосяване към електронно образование. Мерките за обособени учебни заведения за случаи на COVID-19, са идентични от тези за зеления и жълтия сюжет, изясни министърът.

МОН има желанието оптимално дълго учебните заведения да работят присъствено. Търсенето на електронни устройства е, че би трябвало да бъдем подготвени за най-тежкия сюжет, а не тъй като желаеме да стартираме електронно, посочи Денков.
 Само 30% от учителите са имунизирани Само 30% от учителите са имунизирани
Вече е в действие решението работещите в просветителните институции, които се ваксинират, да получат два дни спомагателен заплатен отпуск. Те...

Наличието на онлайн платформа не е задоволително, с цел да тръгне образователния развой. Ние имаме потребност от подготовка на учителите и може да бъде въведена тогава, когато учителите са подготвени да я употребяват по най-хубавия метод, акцентира служебният учебен министър.

Не по-малко значимо е това, че в насоките МОН са отделени насоки за работа с деца със специфични просветителни потребности. Те минават последни в краен случай и се планува в допълнение занятие с тях, с педагогичен експерти да запълват по-максимален вероятен метод ресурсите, които се оферират.

За децата в риск е обновен механизмът за обгръщане. Септември е основен, с цел да бъдат върнати децата в учебно заведение, сподели министърът.

Николай Денков съобщи, че компромисът, който е изработен е, че има общи насоки по какъв начин да се дефинира по какъв начин да се подходи на всяко едно просветително равнище. Дадена е независимост на шефа, на педагогическия личен състав, на публичния съвет и в границите на това, което е дефинирано от Министерство на здравеопазването и РЗИ-тата, да се търсят гъвкави форми за решение на равнище учебно заведение, изясни Денков.

От МОН са се постарали да се даде опция за съчетание на ограниченията сред районно и национално равнище с еластичност да се вземат решения според от съответната обстановка. Акцентът не е какъв брой учители са имунизирани или неимунизираните, а какъв е процентът на заболелите деца и имаме ли обективната преценка да водим образованието с присъствените учители, уточни Денков.
 Къде са кадърните хора, за които преподаването е идея, а учебното заведение - храм? Къде са кадърните хора, за които преподаването е идея, а учебното заведение - храм?
Предпазливото изявление на служебния образован министър Николай Денков, че проверката не му е приоритет, остави чувството за опазване н...

За подготовката и резултатите от Националното външно прави оценка, Денков разяснява, че междинното равнище на резултатите на НВО не се отличава на резултатите от предните години. Средно резултатите са на ниско равнище.

Има възпитаници, които имат добре готови образовани родители, които се занимават с децата си, като даже са повишили резултатите на децата си. Това е дребен дял, обвързван със характерни условия в фамилната среда, регистрира Денков.

Това, което се вижда е, че всички рискови групи са намалили доста резултата и рискът за отпадането им се е нараснал доста, призна министърът.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР