МОН назначи проверка в средно училище Найден Геров в Пловдив,

...
МОН назначи проверка в средно училище Найден Геров в Пловдив,
Коментари Харесай

Няколко месеца са писани оценки на починала ученичка от Пловдив - МОН назначи проверка

МОН назначи инспекция в приблизително учебно заведение " Найден Геров " в Пловдив, където месеци наред са писали оценки на умряла ученичка. За случая излиза наяве от сигнал, постъпил до районното ръководство по образованието в града.

Практиката траяла с месеци, оценки са писани от повече от един преподавател, а главното подозрение е, че е направено, с цел да се получава държавна дотация за съответния възпитаник и/или с цел да не се допусне разпускане на паралелката.

От просветното министерство оповестяват, че министър Галин Цоков е разпоредил цялостна инспекция на случая. Възложен е цялостен одит на всички звена, които имат отношение по случая – учебното заведение, Регионалното ръководство на образованието в Пловдив и дирекция " Организация и надзор " в МОН.

До момента сходни инспекции са правени извънредно рядко, като нормално инспекциите се лимитират до учебното заведение или съответното РУО.

" Този случай освен е отвън моралните правила, само че и дава индикация за стеснителен педантизъм, който се позволява на разнообразни равнища в системата на образованието. Подобно нещо няма да бъде позволено и ще бъде изследван в подробност всеки аспект и всяко взето отношение от специалистите на всички равнища “, акцентира министър Цоков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР