Момичето припада, след като излиза от последната болница13-годишна е изпаднала

...
Момичето припада, след като излиза от последната болница13-годишна е изпаднала
Коментари Харесай

След 3 медицински прегледа пратиха дете да се лекува у дома, то припадна пред болница

Момичето припада, откакто излиза от последната болница
13-годишна е изпаднала в безсъзнание, откакто на три пъти била прегледана от доктори и ориентирана да се лекува у дома. Скандалният случай е от Бургас, а районната здравна ревизия там стартира инспекция.

Според информация от околните на Яница през вчерашния ден тя се почувствала зле.

„ Била е с изнемощялост, гадене и е повръщала 4-5 пъти. След това са почнали да ѝ изтръпват крайниците и лицето, както и да се трансформира цветът на кожата ѝ. И самото ѝ тяло да изстива, да застудява “, изяснява вуйчото Иван Иванов.

В болничното заведение в комплекс „ Меден рудник “ отхвърлят да я одобряват, тъй като нямали свободни места в детското поделение. Оттам в Спешния център решили, че казусът не е животозастрашаващ и изпращат момичето в неотложния кабинет. Там обаче е имало доста чакащи пациенти и фамилията се насочва към близка частна болница. Дежурният доктор в здравното заведение изписва терапия и изпраща Яница за домашно лекуване. На излизане от болничното заведение тя губи схващане.

От частната болница разясняват пред БНР, че гадаят каква може да е повода. Предполагат, че може би детето да е било обезводнено или пък да е имало срив на кръвното налягане. Лекарите обаче незабавно излезли, намесили се, възстановили дишането и почнали вливане и инфузия. След това повикали Спешна помощ, която откарала детето в регионалната болница в Бургас. В момента Яница е там. Според медиците положението й е устойчиво, проучванията са положителни, няма данни за вирусна или друга зараза и на следващия ден ще бъде изписана.

Близките обаче споделят, че в случай че момичето бъде пратено у дома към момента отпаднало, няма да бъдат спокойни.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР