Момичето наследява четири апартамента в София - един на морето,

...
Момичето наследява четири апартамента в София - един на морето,
Коментари Харесай

Дете Сирак Наследи Имоти За Милиони. Имотната Мафия Не Закъсня, Взе Му Всичко С Фалшиво Завещание! Видео

Момичето наследява четири жилището в София - един на морето, земи в Бистрица и магазини. След като губи всичките си близки, Елеонора става неин аставник. Тя е и дамата, която наглежда парцелите на детето.

Новият притежател се появил през есента на предходната година, сменил бравата и незабавно почнал да прави ремонт, описват съседите. Достъп до нотариалните актове на жилището имала единствено една жена, която в миналото се грижила за десетгодишното момиче и за богатия й дядо преди да почине. " Той по принцип беше доста подозрителен, доста мнителен. Непрекъснато ходеше по всякакви екстрасенси, всякакви гледачки, втълпяваше си, че е анатемосан и една от тези екстрасенси му е предложила някаква своя позната, която била доста добра. Знаела пет езика, изобщо, съвършената детегледачка и той се доверил. Имала е достъп до нотариалните актове на всичките парцели ", съобщи Савова. Детегледачката се грижи за богатия възрастен човек и за внучката му към два месеца. Дядото обаче умира ненадейно и въпросната жена изчезва. Малко по-късно лъсва измамата с откраднатия апартамент в „ Хаджи Димитър ”. Започва следствие на полиция и прокуратура. Един път откраднат с подправено наследство и два пъти препродаден.

Първият от новите притежатели, присвоили жилището с машинация, е Тошко Томов - незает мъж, който живее с майка си в столичния квартал „ Толстой ”. Той е с задължения и алкохолна взаимозависимост. Апартаментът му е наследен през 2014 година от към този момент умрялата прабаба на детето - легален притежател на жилището. Завещанието е подправено, потвърждават експертизи. Заверено е от нотариус Борислава Налбантова. Мъжът нямал нищо на негово име. Дори жилището, в което живеел било на неговата майка. Според нея и съгласно адвокати, които се занимават с имотни каузи, персоналните му данни са взети против скромна почерпка.

" Това изобщо не може да е истина, тъй като той няма безусловно нищо. В това съм сигурна 1 000 %. И не я познава тая жена? Откъде ще я познава! То аз не я познавам. ", сподели майката на Тошко Томов. " Моите съмнения са, че този човек изобщо не е бил наясно с какво е забъркан и той просто е бил почерпен или са му дадени някакви жълти стотинки, с които той просто е извършил това, което му е казано. Обикновено там се употребява човек, който е употребен като " муле " или " бушон ", както го назоваваме. Тоест, някой, който да отнесе цялата виновност. След това той препродава жилището на някой, на който му бъде казано ", съобщи юристът по имотни каузи Петромир Кънчев.

В случая Тошко продава жилището на различен софиянец - Данчо Юзунски, посредством прокурист. Цената е примамлива. За 66 квадрата са платени скромните 35 000лв. Сделката е изповядана при нотариус Борислава Налбантова. Новият притежател живее в столичния квартал „ Обеля ”.Работи в охранителна компания. Не помни нито по кое време, нито от кого е купил жилището. Сделките с жилището не престават. Данчо Юзунски го продава на друга жена, още веднъж от София, още веднъж за скромните 35 000лв. Жената твърди, че е жертва и не желае да демонстрираме лицето й. Разбрала, че е въвлечена в скица, откакто я извикали на разпит в полицията.

" Когато купите един парцел толкоз на ниска цена и вие не сте ревизирали, доста мъчно аз ще ви допускам, че просто сте се полакомили за хубавата цена. Понеже въпросът е тъкмо подобен, считаме, че всички по веригата са били наясно, че нещо неправилно има в цялата процедура по придобиване на този парцел ", сподели Кънчев. И тази договорка е изповядана при същия нотариус - Борислава Налбантова. Търсим я за коментар. Отказва да се срещне с нас, тъй като не желае да дава изявленията.

Не излиза наяве за какво макар следствието и разпита й в полицията, е траяла да узаконява продажбите. Според юристите, всички по веригата - от първия притежател до нотариуса, носят наказателна отговорност, до доказване на своята непорочност. Всички те са имали късмет да ревизират историята на жилището против левче в имотния указател. Практиката обаче показвала, че мозъкът на схемата е трети човек, в сянка, който дава отговор за логистиката на измамата. " Той в никакъв случай не се появява в нито едни документи, тези хора доста мъчно се стига до тях. Той води индивида, взима го. Води го на нотариус, заплаща разноските при нотариуса, след което получава нотариалния акт и пълномощното за продажба и се разпорежда в парцела ", съобщи юрист Петромир Кънчев. Кой е главатар на схемата с парцела в „ Хаджи Димитър ", би трябвало да потвърди съда. Делата може да се точат и с години. По закон всички покупко-продажби с жилището би трябвало да се разгласят за оскъдни и жилището да се върне на законния си притежател - десетгодишното дете.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР