Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лева, обаче

...
Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лева, обаче
Коментари Харесай

Бащата на 12-годишната Клеопатра от Ветово, която бе пусната за продажба за 100 хиляди евро, с нова и още по-шокираща версия за случилото се

" Момичето искаше да пусне едни ски за 200 лв., обаче нещо е сбъркала копчетата и това е ". С тези думи бащата на 12-годишната Клеопатра от русенското село Ветово изясни обявата за продажба на дъщеря му, която съумя да разбуни духовете в обществените мрежи. Както БЛИЦ първи заяви , татко от русенското село Ветово пусна щерка си за продажба. Доста необразованата публикация, съпроводена със фотография на малолетно момиче от ромски генезис, е оповестена във Facebook групата " Разград - продава/купува ". Самата продажба е от профил с името " Принцесата на тати ", вътре има голям брой фотоси на мощно гримирано дете.



Малко по-късно стана ясно, че 12-годишната Клеопатра сама е пуснала фотографията си в обществените мрежи за развлечение. То неотдавна разполагало със личен телефон и в този момент се учело да борави с него. Родителите ѝ обаче не са я спрели и от самото начало са знаели какво разгласява в интернет.

Пред Българска национална телевизия бащата на момичето Добри Паскалев описа, че доста хора от ромите са си продали дъщерите. „ Ама ние ще чакаме да завърши”. На въпрос счита ли някой ден да Клеопатра, той съобщи, че желае момичето да учи в Русе за здравна сестра.



Социалните служби във Ветово също са създали лично изследване и към този момент са набелязали ограничения за работа с детето . Те споделят, че фамилията им е добре познато, тъй като в него има и 4-годишно момиченце с увреждания.

„ Детето ще бъде ориентирано да употребява обществена услуга на територията на общината и с него ще работи психолог, който е назначен и обществен работник”, разяснява Яница Рачева, шеф на дирекция " Социално подкрепяне " – Ветово.

Клеопатра живее в един от крайните квартали на Ветово, а къщата на фамилията е от 2 стаи. Тя е в пети клас, само че постоянно отсъства от учебно заведение. Утре би трябвало да бъде в класната стая, само че се опасява да отиде, тъй като се притеснява, че съучениците и ще и се подиграват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР