Момичетата от баскетболния отбор на 35-то СЕУ Добри Войников са

...
Момичетата от баскетболния отбор на 35-то СЕУ Добри Войников са
Коментари Харесай

Подкрепиха 35 СЕУ, все по-близо са до участие в Китай

Момичетата от баскетболния тим на 35-то СЕУ " Добри Войников " са една стъпка по-близо до присъединяване на Световните училищен игри в Китай това лято. Те бяха съществена движеща мощ за провеждането на детския благотворителен шампионат през минали уикенда в спортната зала " Свети Георги ". Успяха по безукорен метод да се оправят с организацията на надпреварата и с това мотивираха стотици хора да допринесат финансово за тяхната идея. Набраните средства надвишиха двойно предварителните упования. Сериозна заслуга за гладкото протичане на фестивала имат и треньорите от БК Спартак София, които бяха неразделно до младите баскетболистки през целия ден.

Над 200 деца изиграха 8 мача, като всички тимове демонстрираха доста предпочитание, усърдие и обич към баскетбола. Форматът на събитието не предвиждаше да се броят резултати, да се връчват купи и да се афишира извънредно класиране. Единствената цел бе участниците и техните родители да усетят спортната атмосферата и да изпитат насладата от баскетбола. Чудесното събитие нямаше по какъв начин да се случи без ентусиазма на всички учители, които доведоха тимовете в почивния си ден с единствената вяра да ги възпламенят по играта.

" Благодаря на всички деца и родители, които отделиха съботния ден на баскетбола и взеха решение да поддържат нашата идея ", сподели по време на откриването шефът на учебното заведение г-жа Величка Петрова. Според нея сходни надпревари би трябвало да се организират всяка седмица, без значение дали са обвързани с благотворителна акция или просто дават опция на децата да спортуват и да се забавляват проведено. Тя особено акцентира ролята на БК Спартак София за провеждането на събитието, както и ежедневната поддръжка от Училищното настоятелство.

Кампанията на 35-то СЕУ " Добри Войников " продължава, тъй като към момента не са събрани всички нужни средства за пътуването до Китай.

В събота (16 март) зала " Триадица " ще бъде хазаин на следващата самодейност в поддръжка на тима. Този път девойките ще се появят на терена за другарски мач против тима на Файърболс. Мачът стартира в 14 часа, а на място искащите ще могат да закупят билети, с които да поддържат идеята.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР