Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска над всички на

...
Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска над всички на
Коментари Харесай

Честито, българи! Новината от последните минути е много голяма! Вече имаме

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска над всички на пет обръча

България има своите международни шампионки от Световното състезание по художествена гимнастика в София, съобщи Блиц. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова завоюваха златен орден на пет обръча!

Момичетата играха с четвърти стартов ред, а след вчерашната неточност поради проблем със сигнала, през днешния ден публиката беше затаила мирис, до момента в който бяха на килима. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска позволиха единствено една неточност с тупнал обръч и дребна неправилност преди финала и получиха доста висока оценка 23.300 с 14.700 за компликация и 8.600 за осъществяване. До момента това е най-високата оценка за компликация на шампионата.



фотография: sportal.bg

Интересно е, че към този момент две години орден на пет обръча от огромно съревнование убягваше на грациите ни. На Световното през 2017 година те останаха четвърти, а на Европейското тази година още веднъж останаха в подножето на върха.

ребърен орден завоюва тима на Япония, а с бронз е Италия.

Специален посетител на Световното е диригентът на „ Мистерията на българските гласовет “ госпожа Дора Христова. Както е известно, точно те озвучават осъществяването на тима ни с пет обръча в съвременна интерпретация на народните песни „ Безродна булка “ и „ Айшинко, пиля шарено “.

Надпреварата приключва с финала на три топки и две въжета, още веднъж с българско  присъединяване.

Финал на пет обръча:
1.България 23.300 (14.700, 8.600)
2.Италия 22.550 (14.100, 8.450)
3.Япония 22.800 (14.600, 8.200)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР