Момичета от Благоевград създадоха компания за вендинг машини за санитарни

...
Момичета от Благоевград създадоха компания за вендинг машини за санитарни
Коментари Харесай

Момичета създадоха вендинг машина за санитарни принадлежности в Благоевград

Момичета от Благоевград сътвориха компания за вендинг машини за санитарни такъми. Основната цел на шестте девойки е да бъде улеснен достъпът на младежите до артикули, свързани с интимната хигиена, както и защитни средства.

Оригиналното хрумването пристигнало по време на образованието на девойките по бизнес и стопанска система, до момента в който следили образци от разнообразни страни по света.

Година след завършването си, те съумяват да осъществят концепцията, кандидатствайки по стратегия за финансиране.

Освен с финансовите средства, с които програмата спонсорира нашите хрумвания, ни дава ментори от българските и интернационалните среди, споделя Албина Тодорова.

Обвързват концепцията си и със обществена идея.

В България до известна степен към момента има някаква стигма към половото здраве и доста хора се срамят да си закупят въпросните артикули непосредствено от човек зад касата и момента, в който има един различен, малко по-свободен достъп до тези артикули, може би хората ще са по-склонни да си ги купуват и да ги употребяват, добавя Албина.



Първата машина за санитарни такъми към този момент е сложена наоколо до един от кампусите на Американския университет и към нея има огромен интерес. Работи се и върху опцията сходни машини да се слагат на разнообразни места в цялата страна.

Един от най-главните ни проекти да сложим дребни вендинг машини в учебните заведения, с цел да могат девойките да имат свободен достъп до санитарни артикули при нужда по време на пубертета. Тогава е интервал, в който доста девойки са комплицирани и не знаят от къде могат да си намерят верните санитарни артикули и по какъв начин да ги употребяват, изяснява София Широканска.

Интерес към автоматите за санитари такъми към този момент са показали и двама вложители, които ще оказват помощ за разрастването на новаторския бизнес.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР