Момичета на повикване в опасност, сериен убиец на свобода, фонтани

...
Момичета на повикване в опасност, сериен убиец на свобода, фонтани
Коментари Харесай

Италианският крал на ужасите се връща след 10 години

Момичета на повикване в заплаха, сериен палач на независимост, фонтани от кръв - майсторът на ужасите Дарио Ардженто се завръща към киното след 10-годишно спиране, като през днешния ден съобщи, че задачата му е да придаде "смисъл " на филмите с принуждение.

Италианският занаятчия, въодушевил генерации режисьори, измежду които и Куентин Тарантино, показа най-новия си трилър ( "Dark Glasses ") "Тъмни очила " с присъединяване на щерка си Азия на филмовия фестивал в Берлин.

81-годишният Ардженто е прочут с десетки филми, напоени с кръв, в това число именития "Суспирия " от 1977 година за вещици, танци и психоанализа в Западен Берлин по време на Студената война.

Новият филм, първият на Ардженто след "Дракула 3D " от 2012 година, споделя историята на секс работничката Диана, която обслужва клиентите си в Рим с достолепие и почитание. Но когато един от тях идва в дома ѝ, смрадлив на кучетата, които образова, с цел да си изкарва прехраната, тя го праща първо да си вземе душ - "унижение ", което го вбесява.

Ардженто споделя, че в доста от филмите на ужасите на неговите имитатори липсва "смисъл " и че той се е фокусирал върху историята на жена, която търси личното си правораздаване, когато управляващите я разочароват.

Запитан дали се е въодушевил от придвижването #MeToo, което щерка му Азия оказа помощ да бъде основано, той съобщи, че филмът и нейната история не са свързани.
"Това постоянно се е случвало - дамите претърпяват принуждение и отиват в полицията, а тя не прави нищо. Това няма нищо общо с #MeToo ", сподели той.

Разкритията на Азия Ардженто преди пет години, че е била изнасилена от американския продуцент Харви Уайнстийн през 1997 година на 21-годишна възраст, помогнаха за стартирането на акцията на оживелите от похищения. Актриса и режисьор, най-ранните екранни изяви на Азия Ардженто включват функции в доста от продукциите на татко ѝ.

В автобиографията си от предходната година тя разказва дивото си, само че мъчително детство в Рим, прекарано в клопката на пренебрегващ татко и насилствена майка. 46-годишната режисьорка съобщи пред кореспонденти на фестивала, че е удовлетворена да се върне пред камерата на татко си.

"Изминаха години от последния ни филм, с цел да мога да узрея ", сподели тя. "Това е филм на Ардженто. Никой не може да направи филм на Ардженто като Ардженто - това е неговият приказен свят, неговият сън, неговите кошмари ".

Въпреки че се гордее с въздействието си върху международното кино, режисьорът призна, че не му е харесал римейка на "Суспирия " от 2018 година на носителя на "Оскар " Лука Гуаданино с присъединяване на Дакота Джонсън и Тилда Суинтън.

"Изобщо не ми хареса "Суспирия ", всичко беше неверно. Музиката беше отвратителна, нямаше никакъв възторг ", сподели той. "Няма причина да правиш римейк на филми - те са направени за своето време и това е задоволително. Единствената причина би била поради парите. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР