Момиченцето е настанено за лечение в отделението от около месец,

...
Момиченцето е настанено за лечение в отделението от около месец,
Коментари Харесай

Изоставено 7-Годишно Момиченце В Пловдивска Болница Пита Всеки Ден: Мама Ще Дойде Ли?

Момиченцето е настанено за лекуване в отделението от към месец, защото има и неврологичен проблем и получава гърчове. За нея се грижи главно личният състав на лечебното заведение, както и родители. Често я навестява майка на три деца, която около грижите за личното си болно бебе, купува храна, играчки, дрешки и медикаменти на Стоянка, оставя й стотинки за тв приемника написа TrafficNews.bg.

Официално компаньон на момиченцето е нейният дядо. Други придружители обаче настояват, че той не поставя никакви грижи за детето. Яде му от храната, а с парите за телевизия си купува кафета и цигари.

„ Момиченцето страда. Вярвам, че никое дете не заслужава такава орис, още повече – болно. Това не е движимост, която може да се подари. Всеки ден пита, мама ще пристигна ли. Какво да му отговориш на 7-годишно дете? Как да му обясниш, че майка му го е изоставила и към този момент не го желае? ”, пита се нашата читателка.

Пред наш кореспондент шефът на дирекция „ Социално подкрепяне “ Пловдив Надя Танева удостовери, че тя и сътрудниците й са поели случая. В момента търсят уместно приемно семейство на територията на София-град, София-област и Пазарджик, защото в Пловдив няма такова.

„ Най-подходящо обаче за детето е настаняване в резидентна услуга (център за настаняване от фамилен тип) с непрекъсната здравна грижа. Към сегашния миг положението на детето не разрешава то да бъде изписано. В момента детето е изоставено, само че след диалози на обществените служащи с родителите, излиза наяве, че майката не е склонна да подпише декларация за осиновяване.

Каза, че ще го посещава, в случай че то бъде настанено в център. Но има потребност от поддръжка, тъй че ние сме подготвени да осигурим тази поддръжка. След като детето бъде нормализирано и майката бъде подготвена, след резидентната услуга ще работим в посока да бъде реинтегрирано назад в фамилията ”, изясни Танева.

И добави, че положението на Стоянка е предизвикало срив в душeвността на майката. И това е довело до първичното й решение да го остави.

Преди две години и половина друго болно дете бе изоставено от родителите си в Детската онкохематология в Пловдив. Тогава историята на дребния Мустафа трогна хиляди хора в цялата страна, които пожелаха да го одобряват в дома си. За страдание момченцето не съумя да се пребори с левкемията.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР