Момиче от Великобритания оцеля 10 години само хранейки се с

...
Момиче от Великобритания оцеля 10 години само хранейки се с
Коментари Харесай

Заради рядка болест момиче 10 години се храни само с чипс

Момиче от Англия оцеля 10 години единствено хранейки се с чипс и самун. Заради рядка болест не е могла да яде други храни, съобщи порталът Comic Sands, който в детайли разказра историята на Изи Коул.

Симптомите на рядката болест почнали да се появяват, когато тя била на тригодишна възраст. Започнала да отхвърля храна, само че лекарите сметнали, че детето просто е придирчиво и капризно поради претенциите си. Впоследствие уплахата на момичето към храна почнала да се трансферира в учебното заведение, в което учило. Това пък й донесло голям брой обществени проблеми, защото съучениците й я считали за странна.

По думите на самата жена, храната я плаши изключително доста. А пилешкото месо пък я влудявало от смут. Лекарите й предложили " просто да стартира да се храни ", само че по този начин и не разбрали за хранителното й разстройство.

А казусът на Изи е разказан в медицината като " селективно разстройство на храненето ", при което човек може да бъде изплашен от храна според от миризмата, текстурата или цвета й.

Двучасова сесия с психолог оказва помощ на дамата да се отърве от заболяването, като незабавно след сеанса тя хапнала пилешки сандвич и кисело мляко.

„ Ядох ананас и плаках посред улицата “, споделя британката пред портала. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР