Момиче от Германия бе открито да се крие в Мосул,

...
Момиче от Германия бе открито да се крие в Мосул,
Коментари Харесай

Непълнолетна булка на ДАЕШ я грози смъртна присъда

Момиче от Германия бе намерено да се крие в Мосул, откакто е избягало от Германия, с цел да се причисли към „ Ислямска страна “. Булката на джихада Линда Венцел, на 16 години, бе снимана от иракски боец, когато е хваната в някогашния бастион на ислямистите, написа в. "Дейли мейл ", представен от Блиц.

На фрагментите, които са публикувани в обществените се вижда, че тийнейджърката мощно я боли, тя крещи, до момента в който е отвеждана към спонтанен затвор, до момента в който бойците честват залавянето ѝ. Съобщава се, че тя е арестувана за разпит по отношение на обвинявания в тероризъм и може да бъде наказана на гибел в Ирак за това, че е била член на ИДИЛ. Венцел, която е приела исляма на 15-годишна възраст и е израснала в родния си град Пулшниц в Източна Германия, избяга предходната година, с цел да се причисли към редиците на ислямистите.

Предполага се, че тя е била вербувана от човек на групировката по интернет. Първоначално тя е съумяла да доближи до Истанбул, а от там трафиканти я прекарали в Ирак, където тя се омъжва за ислямист от Чечня, който по-късно е погубен при борбата за Мосул. На видеото се вижда по какъв начин двама мъже ескортират Венцел. Тя гледа към земята и плаче, до момента в който е водена към пандиза. Според локални източници, тя е била наричана Красавицата от Мосул от локалните бойци, като за тях отвеждането ѝ е било „ разходка на срама “.

На видеото се чува по какъв начин един от бойците вика: „ Направете място, тя е християнка, тя към този момент не устоя, боли я, слаба е, руса е, тя е германка “. „ Името ѝ е Дания, не е Линда. Алах, Алах. Направете път момчета, пропуснете я “, споделя още той. Насред хаоса идва върховен офицер, с цел да води момичето. В момента Германия договаря с иракските управляващи за освобождението на момичето, което ще стане на 17 години в края на настоящия месец. Германските управляващи се надяват да я върнат в родината ѝ, с цел да я съдят за поддръжка и членуване в терористична организация. Не е ясно каква тъкмо роля е играла Линда в редиците на организацията в Мосул. Според немско списание, което се базира на източници от иракските сили за сигурност, Линда е взела участие в по този начин наречената морална полиция, виновна за респектирането на дамите на ислямистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР