Момиче на 16 години удуши с ръце новороденото си бебе,

...
Момиче на 16 години удуши с ръце новороденото си бебе,
Коментари Харесай

Бебе удушено и скрито във фризер

Момиче на 16 години удуши с ръце новороденото си бебе, а след това трупчето било прикрито в неработещ фризер. Кошмарният случай се разиграл в казанлъшкото село Средногорово.

Престъплението почнало да се разплита на 5 март. Тогава в полицията в Казанлък бил получен сигнал от лекари в локалната болница за призната жена след раждане, която не давала пояснение къде е новороденото.
 Старият ледник, в който бил открит трупът на бебето. Снимка presstv.bg Старият ледник, в който бил открит трупът на бебето. Снимка presstv.bg
При прегледа се схванало, че 16-годишната Петя Л. родила момченце на 1 март в къща в селото. На раждането участвал и 23-годишният мъж, с който момичето живеело на фамилни начела. Според прокуратурата доказателствата сочели, че родилката умъртвила детето си, като го удушила с ръце. После мъжът й поставил мъртвото бебе в найлонова торба и го изнесъл на терасата. После го занесъл в сграда в землището на селото, където го оставил във фризера на неработещ ледник. По-късно криминалисти разкрили трупчето и плацентата. Според съдебно-медицинска експертиза момченцето е било живо към 10 минути.

Вчера прокуратурата повдигна обвиняване на Петя. Тъй като тя е малолетна, наказването което я грози е до две години затвор. В момента тя е настанена за лекуване в казанлъшката болница

Невръстната родилка, татко й и приятелят й живеели в изоставени постройки в края на селото. Тримата пристигнали преди година в селото, споделиха локални поданици. Мъжете работели като строители по вили в селото и покрайнините. Петя пък посещавала вечерно учебно заведение в Казанлък. Според хора от селото тя била пълничка и по тази причина не се забелязвало, че е бременна. В Средногорово се носи мълва, че по всяка възможност Петя е умъртвила бебето, защото не се знаело кой е бащата – имала полови контакти с родителя си и с приятеля си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР