Моменти наситени с тишина и с притаен дъх, привличане и

...
Моменти наситени с тишина и с притаен дъх, привличане и
Коментари Харесай

Цветни тайни и алхимични заклинания в изложбата „Голо тяло“

„ Моменти наситени с тишина и с притихнал мирис, привличане и предпочитание. Вратите са заключени, ключовете хвърлени в морето на времето. А окото на наблюдаващия е втренчено в дребната брава, която се разтваря в сенките на мистичния мизансцен на светлината. Космическа мъглевина, в която странната двойка художник и модел играят електричен танц. “С тези думи художникът и учител от филиала на Националната художествена академия в Бургас -Емил Марков, откри нощес изложбата „ Голо тяло “. Тя бе показана пред десетки ценители на изящното изкуство в галерията на Дружеството на художниците.



Експозицията сплотява творбите на 25 създатели, разнообразни по възраст, фасон на работа, мощ на креативната си симпозия и с разнопосочна художествена проекция. Произведенията разкриват магията на чувствеността и съчетават майсторска работа от живописта, скулптурата, акварела и графиката.

„ Ателиетата, които населяват художниците са места изпълнени с цветни секрети, които пазят шифъра и алхимичните заклинания на креативния акт и чиито стени са пропити с безмълвни разговори сред художника и неговата картина. “,каза още Емил Марков.



Куратор на изложбата е Пенка Илиева – Чория, а феновете на изкуството могат да я посетят до края на месец март.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР