Моментът, от който се страхувате цяло лято вече е съвсем

...
Моментът, от който се страхувате цяло лято вече е съвсем
Коментари Харесай

7 начини да помогнете на детето в първия учебен ден

Моментът, от който се страхувате цяло лято към този момент е напълно близо и евентуално към този момент лекичко откачате. Да време е да се разделите с порасналия малчугана, който се насочи към класната стая.

Преди да облечете детето в защитно облекло и да напълните раницата му с храна като за цяла седмица, не забравяйте, че има по-добри способи да се подготвите за 15 септември.

ВИЖТЕ ЛЮБИМИТЕ СИ ОНЛАЙН ЗВЕЗДИ КАТО ПЪРВОКЛАСНИЦИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Събрахме няколко хрумвания, утвърдени от специалисти, които да преведат безболезнено вас и бъдещия първокласник през първия уморителен образователен ден.

1. Никога не е рано за учебна обиколка

Дори за възрастен, запознанството с ново място, може да бъде притеснително, написа "Хъфингтън пост ". Само си представете какъв брой неприятно може да бъде това за вашето дете. За благополучие обиколки са разрешени. През цялото лято в учебните заведения има дежурни учители, които могат да покажат на вас и бъдещия възпитаник къде ще бъде класната му стая, гардеробчето, лавката и така нататък

Във видеото вижте кои са думите, с които наскърбяваме децата без да осъзнаваме

2. Адаптирайте децата към учебен режим

Голяма смяна в рутината може да провали всеки. Предварителното адаптиране на малчуганите към новите им графици може да облекчи доста тревога. Проблемът: те са прекарали месеци в гъвкава лятна скица.

Ако не сте от майките, които будят децата си в 7:30 и лятото е значимо да започнете да коригирате графика преди началото на учебно заведение.

Обяснете на децата си какъв ще е новият им режим и измествайте графика им с по 15 мин. на нощ.

Регулирайте също и времето за хранене по отношение на огромното междучасие. Дори и да сте привикнали с реакциите на децата ви, когато са гладни, това не значи, че и учителите им би трябвало!

5 съвета по какъв начин да научим децата да наблюдават времето си

3. Решете казуса с тоалетната

Напълно естествено е малчуганите да се притеснявате и за тази част от учебното им всекидневия. В края на краищата риск от случай постоянно съществува.

Все отново, можете да облекчите паниката. Ако децата ви имат чести проблеми с тоалетната, предупредете учителя и измислете с децата проект за деяние при положение на потребност.

4. Не чакайте първия образователен ден, с цел да запознаете детето със съучениците

Няма значение какъв брой пъти уверявате детето, че ще си откри другари, за по-срамежливите терзанието остава. Не чакайте първия образователен ден, с цел да запознаете децата. Присъединете се или организирайте срещи за игра с бъдещите съученици преди първия ден. Така те ще срещнат приятелско лице в огромния ден.

5. Заредете го с убеденост и задоволително моливи

Ето една лесна стъпка да усмиряване на вашето дете: излезте и купете дружно няколко училищен принадлежности. Да имаш нова специфична „ екипировка “ може да бъде в действителност основно за този значим ден.

6. Разширете листата с книги за четене

Правилната книга може да помогне на нервно дете да пробие тези първите тръпки. В секторите за детска литература има цели лавици с книги отдадени на герои, които преодоляват сходни и даже същите инциденти.

7. Дайте му благ спомен от вкъщи

Ако детето ви към момента е нервно за първия ден надалеч от вкъщи, позволете му да вземе частичка от него със себе си. Талисман от вкъщи - без значение дали е фотография на теб, брат му или даже на кучето - може да изглади нервите. Залепете я на задната корица на тетрадката, тъй че да може да я види, в случай че се нуждае от това.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР