Моментът е ключов не само за страната, но и за

...
Моментът е ключов не само за страната, но и за
Коментари Харесай

Доц. Милен Любенов: Нямаме нужда от политически заложници, а от партии, склонни да изчистят своя имидж

Моментът е основен освен за страната, само че и за политическите сили, и може да бъде същински поврат на филтриране на обединения като ГЕРБ-СДС и  " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “, които към момента имат проблематична известност. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  доц. Милен Любенов – учител в Катедра " Политология “ на Софийския университет, някогашен секретар по вътрешна политика в президентството сред 2012 и 2017 година.

По думите му България няма потребност от политически заложници, а от политически партии, които са склонни да изчистят своя имидж: " Имам поради ГЕРБ, несъмнено, тъй като това за ГЕРБ също е опция, в една такава коалиция те могат да покажат едно друго лице, като поддържат тези значими промени, за които сега приказват и двете обединения, и в ГЕРБ-СДС, и в " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “, добави доцент Любенов.

Според него втория мандат може да бъде " спънат " от персоналните упоритости или страхове на някои политици. Той посочи, че началото на 90-те години и времето по-късно значително изясняват и проблемите, с които сега се сблъскваме.

Въпреки това политологът е на мнение, че България би трябвало да премине през този катарзис: " Защото най-малко на една част от наблюдаващите беше ясно, че през последните години политически решения се взимаха по избран непубличен метод. Това би трябвало да се приключи и оттук нататък би трябвало да основат такива предпоставки, че в действителност страната да върви по пътя на създаване на един модел на правова страна. И в действителност тук е доста значима и правосъдната промяна, а поръчката на двете обединения е да търсят поддръжка и за смяна в Конституцията, за конституционно болшинство, което в действителност е доста амбициозно. Но това е пътят за по-съществена промяна в правораздаването и в правосъдната власт ", безапелационен бе доцент Любенов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР