Moment #liège terrorist is shot by police:pic.twitter.com/hpNRDYzTnk— SourceWatch Éire (@SourceWatchEire)

...
Moment #liège terrorist is shot by police:pic.twitter.com/hpNRDYzTnk— SourceWatch Éire (@SourceWatchEire)
Коментари Харесай

Вижте как полицията ликвидира нападателя от Лиеж


Moment #liège terrorist is shot by police:pic.twitter.com/hpNRDYzTnk

— SourceWatch Éire (@SourceWatchEire) May 29, 2018

Стрелецът, който умъртви трима души в белгийския град Лиеж, се споделя Бенжамен Ерман, роден е през 1982 година. Той е излязъл през вчерашния ден от пандиза, където е излежавал присъда за углавно закононарушение. Там той общувал с “радикализирани затворници”, заяви телевизия Ер Те Ел.

Бенжамен Ерман простреля двама служители на реда и пасажер в преминаваща по улицата кола, след което полицията го ликвидира.

Властите проверяват нападението като терористичен акт. Полицията заяви по-рано, че нападателят крещял “Аллах е велик”. Разследването на стрелбата бе поверено на белгийската федерална прокуратура, способена в случаи на тероризъм, заяви говорителката на градската прокуратура Катрин Колиньон.

Стрелбата почнала при елементарна процедура на инспекция на документи от страна на полицията, съобщи локалният вестник Le Soir.

Мъжът, чиито документи полицейските чиновници са желали да ревизират, е лишил оръжието на един от представителите на правоохранителните органи и е разкрил огън, прострелял е него и колегата му, а също по този начин, евентуално инцидентно, е умъртвил пасажер в преминаваща по улицата кола.

Инцидентът се е случил към 10.30 часа (местно време) в централната част на града. След стрелбата мъжът е взел жена за пленник и се насочил към прилежаща постройка на колеж. При опит да влезе в нея той е бил убит от полицията. В рамките на интервенцията са потърпевши двама представители на органите на реда. Заложницата е невредима, твърди Le Soir.

RTBF заяви, че главната версия за случилото се е терористичен акт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР