МОМЧИЛ РАЙЧЕВ (ЕНЕРДЖИ) ПЪРВИ НА АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ В СОФИЯ,

...
МОМЧИЛ РАЙЧЕВ (ЕНЕРДЖИ) ПЪРВИ НА АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ В СОФИЯ,
Коментари Харесай

Момчил Райчев първи на Атлетика за младежи, Дели...

МОМЧИЛ РАЙЧЕВ (ЕНЕРДЖИ) ПЪРВИ НА " АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ " В СОФИЯ, ИВА ДЕЛИВЕРСКА - ТРЕТА

Рая Димитрова от столичния клуб Свети Георги сподели невероятната си експедитивност и спря хронометрите на 7.7 сек в бягането на 60 м по време на шампионат от веригата на мобилен оператор " Атлетика за младежи ". Тя разруши своите съпернички като в трибоя (4.40 м на скок дължина и 1:44.2 мин. на 600 м) събра общо 247 точки. Призьорките от зимния трибой Ивайла Мишина (Радуканови, Видин) и Ива Деливерска (Енерджи, Пловдив) са надлежно втора и трета с 219 т. и 213 т.

Състезанията се организираха на Централния стадион на НСА " Васил Левски ", като участваха млади гении от няколко клуба от цялата страна - София, Пловдив, Видин, Костенец, Харманли, Хасково, Враца, Пирдоп и Самоков.

Интересното е, че Рая Димитрова бе по-бърза в спринта даже от първенеца при мъжете Момчил Райчев (Енерджи Пловдив), който избяга 60-те м за 7.8 сек. В скока на дължина реализира 4.57 м, а времето му на 800 м бе 2:30.5 мин. и с общ общ брой от 199 точки бе неосъществим за противниците си. Негов първи подгласник е Любомир Илиев (Олимпия, Враца) със 190 т. и най-хубав резултат на 60 м – 7.7 сек. - колкото е времето и на шампионката при девойките. Трети е Мартин Стефанов (Атлетик, София) – със 185 т.

Всички деца бяха наградени от вицешампионката на 800 м от олимпийските игри в Монреал 1976 Николина Щерева, която бе и арбитър на надпреварите.

Следващият кръг на веригата е на 19 май в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР