Момчил Кюркчиев ще е един от лекторите на DigitalK 2018

...
Момчил Кюркчиев ще е един от лекторите на DigitalK 2018
Коментари Харесай

Leanplum привлече още 5 млн. долара инвестиции

Момчил Кюркчиев ще е един от лекторите на DigitalK 2018

[Leanplum] Още по тематиката
Момчил Кюркчиев, Leanplum: Броят на разработчиците ни в София ще надмине този в Сан Франциско

Съоснователят и изпълнителен шеф на мултимилионната платформа за мобилен маркетинг и преподавател на DigitalK 2018
24 апр 2018
Умен маркетинг

Основателят на Leanplum Момчил Кюркчиев пред " Капитал "
23 ное 2017
Момчил, който прави маркетинга по-умен

Технологичната компания с български корен Leanplum притегли още 29 млн. $ инвестиция
21 окт 2016
IT компания с български корен притегли още 29 млн. $

Базираната в Сан Франциско Leanplum на Момчил Кюркчиев до момента е получила над 46 млн. $ от американски фондове
18 окт 2016 Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския бизнесмен Момчил Кюркчиев, притегли финансиране за още 5 млн. $. Сумата се прибавя към набраните до момента 47 млн. $ от капиталов рунд D. Така във компанията навлиза основаният в Пекин фонд за дялови вложения Waterwood Group. Сумата ще бъде употребена за разширение на активността на Leanplum в Китай и Азиатско-Тихоокеанския район. Общият притеглен капитал от целия рунд D доближава 52 млн. $, а общо до момента компанията е набрала 98 млн. $.

Азиатски упоритости

Leanplum e учредена от сътрудниците в Гугъл Момчил Кюркчиев и Андрю Фърст преди 6 години. Първоначалната концепция е да основат система за така наречен А/В проби, която дава опция на програмистите на мобилни приложения бързо и елементарно да тестват в действително време измененията, които вършат по стратегиите, както и реакцията на потребителите. Впоследствие бизнесмените насочват напъните си към основаване на цялостна платформа за мобилен маркетинг, която поддържа голям брой канали за връзка сред компанията и клиентите.

" Азиатско-Тихоокеанският район е в челото по приложимост на мобилни устройства и капацитетът пред Leanplum да подкрепи разнообразни локални марки да доближат до " мобилното " потомство е в действителност трогателен ", съобщи в публично известие на компанията Кюркчиев, който е и изпълнителен шеф на Leanplum.

Екипи в целия свят

Сред останалите вложители в започващата компания са и фондовете Norwest Venture Partners, Canaan Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers и Shasta Ventures. Набраната до момента сума прави Leanplum eдна от най-бързо растящите и привлекли най-големи вложения започващи компании с българско присъединяване. Фирмата има разрастващ се екип в София, който през предходната година се реалокира в нов офис в ЦУМ. В момента в него работят 25 разработчици, като задачата е с откриването на новото крило броят им да се утрои до края на годината. Общо Leanplum има съвсем 200 чиновници, като с изключение на София и централата си в Сан Франциско, има офиси и в Амстердам, Ню Йорк и Сингапур. Тепърва компанията ще уголемява екипът си в Азия поради новата инвестиция. Неотдавна компанията беше оповестена за един от най-предпочитаните дребни и междинни шеф в региона на Сан Франциско от сп. Fortune.

Съоснователите на Leanplum занапред ще уголемяват предлаганите услуги. Все по-голяма роля в маркетинг платформата на компанията ще играят облачните услуги и изкуственият разсъдък. Сред клиентите на компанията са NBC, Tinder, Grab, Tesco, Zynga и други От компанията не разкриват на какъв брой се прави оценка Leanplum, както и финансовите си резултати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР