Момчил Кюркчиев е роден в Русе в семейство на музиканти.

...
Момчил Кюркчиев е роден в Русе в семейство на музиканти.
Коментари Харесай

От Русе до Сан Франциско: Как българин създаде компания за стотици милиони


Момчил Кюркчиев е роден в Русе в семейство на музиканти. Страстта му към математиката и компютрите обаче го води по различен път. На 19 години отпътува за Съединените щати. Там записва тройна компетентност в региона на математиката, компютърните и изчислителните науки в държавния университет на щата Ню Йорк. Завършва университета " Карнеги Мелън ".

Към Силициевата котловина го води работата в Гугъл като водещ инженер. Там основава голям брой усъвършенствания на качеството на логаритмите на YouTube. През 2012 година Момчил поставя основите на Leanplum в Сан Франциско дружно с Андрю Фърст.



Превръща я в бързоразвиващ се стартъп в мобилния маркетинг и в едно от трите най-хубави работни места в Района на залива. Днес Leanplum към този момент е част от фамилията на международния водач в региона на маркетинговите технологии CleverTap и доближава до един от всеки два смарт телефона на планетата.

Момчил Кюркчиев описа по какъв начин ориста го води по пътя на триумфа и че главното качество е борбеността.

Препятствията са провокации и в никакъв случай не трябва да се отказваш, споделя Момчил.

Той все по-често се връща в България, а двете му дребни деца приказват български и се гордее, че никой не може и да разграничи, че живеят в чужбина.

Момчил и фамилията му живеят в Сан Франциско. Основният офис на компанията му е в София, а продуктът, който основава, се употребява на територията на 3 континента.

Индивидуалният метод е в основата на това, което основава.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР