Момчил Даскалов, член на Националния съвет на Зелено движение, споделя

...
Момчил Даскалов, член на Националния съвет на Зелено движение, споделя
Коментари Харесай

Ето защо Зелено движение от ДБ няма да подкрепят проектокабинета на ИТН

Момчил Даскалов, член на Националния съвет на Зелено придвижване, споделя причините си за какво не поддържа проектокабинета на Слави Трифонов. В петък придвижването, като част от обединението Демократична България, взе решение неговите народни представители да гласоподават " срещу " по този начин оферти състав и конструкция на министерски съвет от Има Такъв Народ в 46-то Народно събрание. Ето какво написа Даскалов по този мотив: 

Скъпи другари,

Вчера членовете на Националния съвет на Зелено придвижване единомислещо взехме решение нашите народни представители да не поддържат плана за държавно управление препоръчан от Има Такъв Народ.

Използвам случая да споделя персоналните си претекстове за гласоподаване на такова решение.

1. Подмяна на целите от страна на Има Такъв Народ. Най-важният от тях - разграждане на досегашния клептократски модел на ръководство и търсене на заслужено отмъщение, наречено " изчегъртване " от самите Има Такъв Народ, бе сменен с термина " консенсус ".

Ако достигнеш до консенсус с мафията, се превръщаш в част от нея.

2. В продължение. Липса на воля и гаранция за безкомпромисна битка с корупцията, която е главен фактор за вредите нанасяни върху невероятната ни природа.
 Подкрепата на Българска социалистическа партия за кабинет на Има Такъв Народ зависи от Демократична България и ИБГНИ Подкрепата на Българска социалистическа партия за кабинет на Има Такъв Народ зависи от Демократична България и ИБГНИ
Още не е взето дефинитивно решение дали Българска социалистическа партия да поддържа кабинета на Има Такъв Народ. Това ще се случи в идващите един-два дни и ще зависи и от по...

Липса на зелени цели. Независимо от някои поръчки в програмата на Има Такъв Народ преди април, измежду заявените и няколко пъти променяни направления за работа на възможното ново държавно управление, включително и в последната декларация на Има Такъв Народ, не участват изобщо въпросите свързани с Черноморието, горите, ръководството на водите и битката с климатичните промени, както и липса на визия за подготовка на страната по така наречен Зелена договорка.

3. Крайно неоснователен министър председател и съответен състав на плана за кабинет. Изключително смущаващо развиване по номинациите на министри още от ден първи след изборите и промоцията на Николай Василев.

4. За изцяло творчество.

Случилото се през предходната година, митингите и пропукването на борисовата тирания генерира огромна социална сила, възроди очакванията на хората за нормалозация на страната и вдъхна вяра у мнозина за правдивост и смяна. Голяма част от тази сила и съответният избор бяха ориентирани към Има Такъв Народ.

Личното ми мнение е, че Слави и сценаристите за жалост не доближиха до висотата на зародилите се упования и сходна отговорност, видно от техните дейности досега.
 Борислав Сандов: Няма да подкрепим кабинета на ИТН Борислав Сандов: Няма да подкрепим кабинета на " ИТН "
Късно нощес Националният съвет на „ Зелено придвижване “, което е част от обединението „ Демократична България “, е взел...

Дали от неумелост, дали от неприятна преценка на обстановката и деформиране посредством паралелна действителност, виреене в някакъв си техен си балон или заради зародили авансово и следствие зависимости, скрити ангажиментие и прочие, представителите на Има Такъв Народ демонстрираха тотална липса на политическа просвета, неприятен усет, неприятен език, даже неприятна визия. Отличиха се с непредвидимост, променчивост и " прегъване " под напън.

Дали това са неточности на растежа, времето ще покаже, към този момент не заслужиха моето доверие. Все се надявам, че актуалният исторически миг няма да бъде прахосан, светлината в тунела не е от насрещния трен и има потребни ходове и продължаваме да работим в тази посока.

 



Очаква се останалите членове на Демократична България - ДСБ и “Да, България ”, да вземат решение по какъв начин да гласоподават в понеделник.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР