Момчето, което в сряда в училище в Белград, ще бъде

...
Момчето, което в сряда в училище в Белград, ще бъде
Коментари Харесай

13-годишният стрелец от Сърбия отива в психиатрия. Вучич иска промени в наказателната отговорност

Момчето, което в сряда в учебно заведение в Белград, ще бъде настанено в психиатрична клиника, защото не може да бъде подведено под наказателна отговорност. Законът в Сърбия изисква то да има навършени най-малко 14 години.

Междувременно бащата на 13-годишното дете е задържан. С разпореждане на прокуратурата той е арестуван за 48 часа по обвинявания в тежко закононарушение против публичната сигурност.

Бащата е имал разрешителни и за двата револвера, които синът е употребявал. По информация на полицията те са били държани в сейф. В ареста в Белград е арестувана и майката на момчето.

В сряда осем възпитаници и охранител бяха убити при пукотевица в учебно заведение в Белград, а шестима други бяха ранени. Твърди се, че малолетният причинител е начертал авансово проекта за нападението на смачкани листове хартия, които управляващите демонстрираха по време на конференция. По думите им момчето единствено се е обадило в полицията след стрелбата.

Престъплението е невиждано за Сърбия - страна със строги закони за огнестрелните оръжия, само че с високо равнище на тяхното владеене.

Сръбският президент Александър Вучич изрази съболезнованията си на фамилиите на жертвите. Той прикани за незабавни ограничения в наказателния закон на страната и предложи да се понижи границата за наказателна отговорност от 14 на 12 години наред с различен още девет ограничения.

Вучич сподели, че евентуално няма да е допустимо някой да бъде измамен под отговорност за това закононарушение.

" Няма да стане по този метод, само че защото ние, сърбите, постоянно обичаме да търсим виновника без да се питаме къде сме сбъркали и какво е това, което всички би трябвало да променим. Това ни води до изводи. Съответно аз предложих тези промени. Нека най-малко пет от тях бъдат признати от държавното управление и да променим нещо ", сподели президентът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР