Момчето, което преди два дни застреля осем ученици в Белград,

...
Момчето, което преди два дни застреля осем ученици в Белград,
Коментари Харесай

13-годишният Коста Кецманович е внук на сръбски военнопрестъник от Сребреница

Момчето, което преди два дни простреля осем възпитаници в Белград, е внук на военнопрестъпника от Сребреница Ненад Кецманович.

„ Коста Кецманович е внук на Ненад Кецманович, който през 90-те години взе участие в геноцида в Сребреница. Ето от кое място е зародишът на престъпността у дребния Коста “, написа в обществените мрежи Наталия Гърбич, съобщи БГНЕС.

На 3 май 14-годишен възпитаник в Белград умъртви осем възпитаници и един охранител и рани седем други възпитаници и един преподавател.

Споменатият в поста геноцид в Сребреница е военно закононарушение по време на войната в Босна и Херцеговина, което е класифицирано като геноцид от трибунала на Организация на обединените нации, напомня БГНЕС.

В покрайнините на град Сребреница, на няколко разнообразни места, през юли 1995 година са избити над 8000 босненски мюсюлмани – мъже и деца. В същото време почти 30 000 дами, деца и възрастни (хора) са принудително прогонени в границите на огромна интервенция за етническо пречистване. Това е най-мащабното изтребване на хора в Европа след края на Втората международна война.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР