Момчето използвало пистолета на баща си Най-малко осем деца и

...
Момчето използвало пистолета на баща си Най-малко осем деца и
Коментари Харесай

Стрелба в училище в Белград: Седмокласник уби 8 деца и охранител

Момчето употребило револвера на татко си

Най-малко осем деца и един охранител са убити при пукотевица в учебно заведение в Белград в сряда. Нападателят - възпитаник от седми клас, е арестуван, оповестява Би Би Си. За офанзивата 14-годишното момче употребило револвера на татко си.

Още шестима възпитаници и един преподавател са ранени, оповестява сръбското Вътрешно министерство. Медици от локално лечебно заведение дадоха информация за признати при тях две момчета на 13 години и едно момиче. Момчетата били в устойчиво положение, само че момичето имало огнестрелна рана в главата и било подложено на животоспасяваща интервенция.

Сигналът за стрелбата в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " е получен към 8:40 ч. в сряда сутринта. Трагедията се разиграла в час по история.

Пред телевизия N1 бащата на съученичка на арестувания съобщи описа на щерка си за случилото се. " Момчето първо е стреляло по учителя, след което почнало да създава изстрели безредно. Дъщеря ми е съумяла да избяга. Децата от класа споделят, че стрелецът бил спокоен и непретенциозен и отличен възпитаник. Дойде в класа им неотдавна ", сподели Милан Милошевич.

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти от извеждането на задържания от учебното заведение. Според сръбски медии експанзията му била провокирана от слаба оценка по история.

Разследването по случая продължава.

Масовите стрелби в западната ни съседка са необичайност. Сърбия обаче е една от страните в Европа с най-вече притежатели на лични оръжия. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР