Момчето е криминално проявено-обвинено е за грабеж над украинец Версията

...
Момчето е криминално проявено-обвинено е за грабеж над украинец Версията
Коментари Харесай

Версията на 14-годишният, задържан за убийството на македонец –отказана покана за секс

Момчето е престъпно проявено-обвинено е за обир над украинец
Версията на 14-годишното момче, умъртвило с прът македонец в Слънчев бряг е, че жертвата му е предложила секс.

Двамата тръгнали към горичка в зона Запад на курорта, само че момчето се отказало. Македонецът обаче го дръпнал и тогава той сграбчил прът и го блъснал няколко пъти в главата, стана ясно след ексклузивен брифинг в Бругас на наблюдаващият прокурор Иван Кирков и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Калоян Калоянов.

Няма данни момчето да е предложило сексулани услуги. 

Криминалисти обаче работят и по версията за обир, защото причинителят на убийството отмъкнал 1800 лева от жертвата си. С част от парите погасил дълг, а с останалите си купил всякакви движимости. Към този миг липсва телефона на убития.

Стана ясно още, че 14-годишното момче е престъпно проявено, с повдигнато обвиняване за обир над украинец през септември 2022г. Открадат е златен накит. 

Към момента против малолетното момче е повдигнато обвиняване за ликвидиране по чл.115 от Наказателен кодекс, само че е допустимо след привършване на съдебно-медицинската експертиза обвиняването да бъде преквалифицирано в по-тежко - по чл.116 от Наказателен кодекс за осъществяване на ликвидиране с користна цел, обясниха от прокуратурата.

„ Меко казано е много смущаващо е, че причинителят е едвам 14- годишен. Не инцидентно за малолетни, които не са навършили 16 година, законодателят е планувал много по-леки санкции, а мярка „ задържане под стража “ се ползва единствено по изключение за такива лица “, разяснява прокурор Кирков

Грози го оптимално наказване до пет години отнемане от независимост. Момчето е от семейство с невисок обществен статус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР