Момчетата на Шумен до 15 г. спечелиха четвъртото издание на

...
Момчетата на Шумен до 15 г. спечелиха четвъртото издание на
Коментари Харесай

Шумен спечели международния турнир “Костадин Димитров”

Момчетата на Шумен до 15 година завоюваха четвъртото издание на интернационалния шампионат за подрастващи на името на именития шуменски баскетболен активист Костадин Димитров. Шуменските баскетболисти се постановиха на финала над румънския тим Лагуна Шаркс след борба приключила с две точки задатък за шумеци – 59:57. 

В мача за 3/4 място сръбските момчета на Плейоф Лесковац се наложха със 79:36 против Тунджа Ямбол и взеха бронзвоите медали в шампионата. Традиционно участниците в шампионата бяха наградени с купи и медали от фамилията на Костадин Димитров.

Мачът за 3/4 място стартира с по-добра игра на сръбския тим от град Лесковац. Плейоф показваше по-добри умения, както в отбрана, по този начин и в нахлуване, което разумно докара до двуцифрена преднина в тяхна изгода още през първата четвърт. Тунджа не съумя да влезем в темп и през втората четвърт. Отборът от Ямбол записа огромен брой пропуски и механически неточности, до момента в който сръбските им съперници продължиха да осъществят огромна част от разкрилите се благоприятни условия за панер и до почивката към този момент имаха 34 точки задатък – 45:11. 

Прави чест на момчетата от Ямбол, които макар огромния пасив не стопираха да се борят и да се пробват да играят добър баскетбол през второто полувреме. Тунджа стартира да вкарава доста повече точки през третата и изключително през последната четвърт. Въпреки доста по-добрата си игра в нахлуване, ямболският тим не успяваше да се опълчи в отбрана и Плейоф съумя да затвори мача със 79:36 и да се окичи с бронзовите медали.

Както Шумен, по този начин и румънският Лагуна Шаркс завоюваха безапелационно полуфиналните си дуели и загатнаха, че на финала ще има здрав конфликт. Точно и това се получи. Двата тима се захапаха през цялото време. По-високите и яки румънски момчета използваха оптимално преимуществото си и взеха задатък от 7 точки при започване на срещата след отлична отбрана. Шумен бързо се разсъни и изравни играта, като също сподели здрава отбрана в първите две елементи на мача. 

Разликата се движеше 5-7 точки в интерес на румънците през цялото първо полувреме, като резултатността бе ниска. В края на втората четвърт шуменци демонстрираха отличен мерник от далчено разстояние и освен стопиха изоставането си, само че и излязоха напред с точка преди почивката – 28:27. През второто полувреме борбата на игрището продължи по същия метод. Двата тима си разменяха водачеството на резултата през цялото второ полувреме, а кошовете идваха след извънредно положителни самостоятелни изяви на баскетболистите. 

Шумен продължи да демонстрира по-добър мерник. Тимът осъществя и предостатъчно количество кошове на бърза офанзива. Именно бързата офанзива, само че и битката под коша бяха оръжията на Лагуна Шаркс, с които не позволяваха на Шумен да вземе задатък. В последната минута на дуела обаче Шумен направи няколко отбрани без панер, а в нахлуване тимът съумя да осъществя от сложни позиции и да излезе отпред с 2 точки – 59:57. В оставащите секунди до края тимовете не съумяха да си вкарат панер и Шумен взе оценката на името на Костадин Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР