Момчетата и момичетата от Клуб по биатлон Банско 2019“ взеха

...
Момчетата и момичетата от Клуб по биатлон Банско 2019“ взеха
Коментари Харесай

Малките биатлонисти на Банско триумфираха в Чепеларе


Момчетата и девойките от Клуб по биатлон „ Банско 2019 “ взеха присъединяване в конкуренцията за купа „ Мазе “ по летен биатлон, която се организира за първи път в гр. Чепеларе на 16 и 17 септември.
Отличната подготовка в летния сезон донесе на възпитаниците на клуба по биатлон на Банско общо 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала в двата спортни дни.
В дисциплините „ Спринт “ и „ Индивидуално “ девойките и момчетата на Банско съвсем не дадоха късмет на останалите кандидати в конкуренцията за класиране в челната десетка. Второ място и сребърен орден в „ Спринта “ и премия за шесто място в самостоятелния старт завоюва Валентина Дурчова. С бронзов орден за трето място в „ Спринта “ и успех на върха със златен орден във втората спортна дисциплинираност се окичи Лъчезара Попдимитрова. Сияна Парапунова записа четвърто място в „ Спринта “, а в самостоятелния старт се класира на пето място. Съотборничката им Никол Габерова в „ Спринта “ се подреди на пето място, а в самостоятелният старт, единствено с една точка разлика се класира на четвърто място. В „ Спринта “ Симона Денинска се класира на седмо място, а самостоятелният старт и донесе трето място и бронзов орден. Габриела Попдимитрова съумя да запише класиране в топ 10 в първия спортен ден, заемайки девето място. Божидара Дурчова добави триумфа на девойките с десето място в „ Спринта “ и осмо място в самостоятелния старт.
Момчетата също не отстъпиха на конкуренцията, като още в първия спортен ден Иван Котирков завоюва златен орден в „ Спринта “, следван от Димитър Керанджиев с второ място, който пък победи в самостоятелния старт. Класиране в топ 10 в групата записаха и: Лео Трайков – пето място на „ Спринт “, пето място за Иван Кадев в самостоятелния старт, шесто място в „ Спринта “ за Тимофей Тюнеев. На Емил Юлев „ Спринта “ донесе осмото място, а в самостоятелния старт той съумя да смали разликата и се класира шести. Матей Арнаудов също добави точки за тима в челната десетка, като се подреди на девето място в самостоятелния старт.
При момчетата младша възраст състезателят Георги Котирков завоюва второ място и в двете дисциплини, добавяйки още 2 сребърни медала за тима на Банско.
За младите очаквания на клуб по биатлон „ Банско 2019 “ конкуренцията продължава с Държавно състезание на рубежа в Троян от 6 до 8 октомври.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР