Момчета от единствения у нас затвор за деца в Бойчиновци

...
Момчета от единствения у нас затвор за деца в Бойчиновци
Коментари Харесай

Затворници продават сувенири, помагат на болно дете

Момчета от единствения у нас затвор за деца в Бойчиновци подредиха изложба-базар на сътворени от тях сувенири и украси в центъра на Монтана. Парите от продажбите ще бъдат предадени за лекуването на болно дете, оповестиха от управлението на Поправителния дом.

Инициативата за благотворителната акщция е на самите младежи, споделиха чиновници на пандиза. В част от часовете в учебното заведение зад решетките и в свободното си време момчета изработили картички, разделители за книги, гривни, чаши и поставки. Творбите бяха подредени пред Младежкия дом в Монтана, а младите майстори сами обясняваха на спрелите се минувачи какво и по какъв начин са създали и за положителното дело, което желаят да сторят навръх 1 юни – Деня на детето.

През последните дни жителите на пандиза в Бойчиновци приготвят и различен огромен празник – края на образователната година. 20 момчета приключват разнообразни класове в затворническото учебно заведение, където с изключение на да четат и пишат усвояват и специалности за живота си на независимост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР