Момчета и момичета от Центъра за ранно детско развитие в

...
Момчета и момичета от Центъра за ранно детско развитие в
Коментари Харесай

Шуменчета превзеха възрожденска къща

Момчета и девойки от Центъра за ранно детско развиване в Шумен отпразнуваха 1 юни в неповторимата Среброва къща. В двора на 150-годишния възрожденски дом децата играха на воля, веселиха се и родителите им. Назад във времето ги върнаха и подаръците – вкусни захарни петлета, направени от майсторката-шекерджийка Пепи Петкова.

Специална изненада за участниците в празненството бе драматизация на увлекателна приказка. Малчуганите с готовност се включиха и в занимателните игри.

В момента 84 деца със усложнения в развиването посещават Центъра, който е в детска градина „ Пчелица “ и организират занятия с рехабилитатори, кинезитерапевти, логопеди, психолози и специфични педагози.

Над 150 фамилии с деца на възраст до 7 години са получили поддръжка от експертите от откриването на центъра през 2016 година до момента. В поддръжка на децата Община Шумен завоюва план, финансиран със средства по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и след приключването му се чака активността му да продължи с поддръжка от страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР