Момченце е първото бебе за 2018 година в Университетска болница

...
Момченце е първото бебе за 2018 година в Университетска болница
Коментари Харесай

Две момиченца се родиха в първия ден на новата година в болницата в Ловеч

Момченце е първото бебе за 2018 година в Университетска болница " Софиямед ". От болничното заведение регистрират повишение на раждаемостта за миналата година, когато са се родили малко над 300 бебета, което е с 40 новородени повече спрямо 2016-а.
Момченце е и първото родено бебе тази година в Шумен. То е първа рожба на майка от града. Второто бебе е момиченце, пето дете на жена от село Изгрев, община Венец. 

Въпреки тежкото положение, в което се намира болничното заведение в Ловеч, и заплахата да остане без личен състав поради неизплатени заплати, още в първия ден от новата година в родилното поделение там проплакаха две бебета.

И двете бебенца са момиченца. Майката на първото е от тетевенското село Галата, а на второто  - от Угърчин, описа старшата акушерка Есмерай Турлакова:

Едното е 4 кг, а другото 2.8 кг. Нямахме проблеми. Още нямат име, тъй като едно от бебетата се очакваше да е момче, а пък се роди момиче, а второто одеве се роди.

Първото новородено в Ловешката болница тази година е трето дете на 29-годишната Даниела Младенова:  Чувствам се добре и си поисквам да сме живи и здрави и най-много вие, тъй като ми помогнахте.

Въпреки, че към момента не са получили заплатите за септември, ноември и декември работещите в родилното поделение на Ловешката болница не престават да извършват отговорностите си: 

Може би някаква  вътрешна мотивация и към този момент няма да се отхвърляме. Трябва да я има болничното заведение, тъй като виждате, още в първия ден  имаме две раждания и в случай че би трябвало да вървят на други места  пациентките и на тях ще им е по-трудно.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР