Момче с българско гражданство на 14 години е арестувано във

...
Момче с българско гражданство на 14 години е арестувано във
Коментари Харесай

Българче на 14 години е арестувана в Германия във връзка с изнасилване

Момче с българско поданство на 14 години е задържано по отношение на изнасилването на млада жена в Германия в края на предходната седмица, заяви през днешния ден немската прокуратура, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тийнейджърът е задържан заради опасения, че може още веднъж да извърши закононарушение, откакто се оказало, че той е прочут на полицията и за два други случая на полов тормоз. Според немското законодателство обаче при тези случаи българският жител не е бил задоволително огромен, с цел да бъде подложен на правосъдно гонене. В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години.

Арестуваният младеж е един от петимата обвинени: трима 14-годишни и двама 12-годишни. Всички те са с българско поданство.

Петимата са обвинени, че в петък вечерта са изнасилили 18-годишно момиче в залесен регион покрай детска площадка в северозападния немски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Момчетата били разпитани от полицията и предадени на родителите си. Те са отстранени краткотрайно от учебно заведение, потвърдиха локалните управляващи в Дюселдорф.

От немската работа за протекция на децата и младежите е било поискано да се свърже със фамилиите и локалните обществени служби, с цел да предложи помощ и поддръжка. " Възможно е децата да бъдат взети под протекция ", сподели говорителка на локалните управляващи.

Полицията съобщи, че в събота жертвата е била в положение да си тръгне от болничното заведение, където й е било оказано лекуване поради получените пострадвания. Разследващите отхвърлиха да дадат информация за момичето, с цел да го предпазят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР