Моля ви да действате експедитивно и решително в изпълнението на

...
Моля ви да действате експедитивно и решително в изпълнението на
Коментари Харесай

Първо заседание на МС: Денков нареди проверка на големите харчове в министерствата

" Моля ви да действате експедитивно и уверено в осъществяването на дилемите. Никой няма да ни даде 100 дни ", съобщи министър-председателят акад. Николай Денков на първото постоянно съвещание на новоизбрания кабинет.

Той поздрави министрите с техния първи работен ден и с първото работно съвещание. Още през вчерашния ден стана ясно кои са непосредствените задания, по които би трябвало да работим през идващите няколко дни, с цел да можем да стартираме сполучливо по-сериозната дълготрайна работа, сподели Денков.

И разясни, че става въпрос за подготовката на бюджета и довършването на подготовката на управническата стратегия.

" Молбата ми е, дружно с експeртите и народнитe представители в Народното събрание, да подготвим документа, който оттук насетне ще бъде нашия план-график, по който би трябвало да работим редовно и настойчиво ", сподели Денков.

Той прикани министрите да спомагат на Министерството на финансите, с цел да съумеят с бюджета в точния момент. Друга задача е окомплектоването на кабинетите по министерства, добави министър председателят.

Денков сподели, че е видял през последните дни в медиите няколко информации за раздадени средства в много огромни размери, милиарди левове, без да е ясно дали са ориентирани оправдано и ефикасно. Министър-председателят сподели, че се е появила информация и за забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в огромни размери.

„ Не знам дали тази информация е вярна, би трябвало да се ревизира, по тази причина с другите ви задания молбата ми към вас е да ревизирате какви огромни разноски са били направени в министерствата през последните седмици и месеци, и дали има забавени процедури ", сподели Денков.

Той акцентира, че всяко закъснение може да коства доста скъпо на бюджета на страната, а това е за сметка на хората и на бизнеса. Според премиера това са средства, с които се реализира една или друга активност и в случай че бъдат изгубени, ще бъде изгубена опцията за осъществяване на дейностите.

„ На добър час, аз съм сигурен, че можем да успеем, стига да работим като екип “, сподели още Николай Денков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР