Моля, помогнете ни да си тръгнем! казва жена във видео,

...
Моля, помогнете ни да си тръгнем! казва жена във видео,
Коментари Харесай

Множество оплакващи се британци, задържани на германски летища

" Моля, помогнете ни да си тръгнем! " споделя жена във видео, споделено онлайн, една от десетките пасажери от Англия, блокирани на немските летища в неделя вечерта.

Страни по света - в това число Германия, Франция и Италия - започнаха да не разрешават полети и пътуващи от Англия, откакто там беше открит нов вариант на ковид.

Британските пасажери, които към момента пристигаха в Германия в неделя, бяха възпрепятствани да изоставен летището, а здравни чиновници и медицински сестри, някои от които бяха облечени в специфични противозаразни костюми, правиха бързи проби за COVID-19.

Тези ограничения засегнаха 63 души, пристигнали в Хановер от Англия, които бяха арестувани през нощта на летището и няма да им бъде позволено да изоставен, до момента в който не получат негативен резултат от теста, предстоящ тази заран.

Междувременно чиновниците на терминала са донесли походни кревати, с цел да оказват помощ на пасажерите да прекарат нощта.

Сред арестуваните пасажери атмосферата беше напрегната.

" Намираме се на летището в Хановер и ни държат срещу волята ни, тестваха ни и ни беше неразрешено да напущаме пространствата, до момента в който чакаме резултатите ", сподели Мануела Томис във видео, споделено онлайн от немския ежедневник " Билд ".

В клипа могат да се видят групи от хора, в това число деветмесечно бебе. " Моля, помогнете ни да си тръгнем! " Казва Томи.

Местните управляващи се извиниха за породеното стеснение преди Коледа.

" Нашата цел е да предотвратим навлизането на новия вид на вируса в района, " изясни здравният представител в Хановер Андреас Кранц пред немската вест DPA.

В четвъртък Германия регистрира връх в всекидневно новите инфекции, като за първи път надмина границата от 30 000, и записва общо 24 125 смъртни случая.

Учените за първи път откриха новия вариант на вируса - който съгласно тях е 70 % по-преносим - при пациент през септември.

Но алармените камбани биеха в цяла Европа предходната седмица, защото вариантът бушуваше в някои елементи на Англия.

Миналата седмица Европа стана първият район в света с 500 000 смъртни случая от Covid-19, откогато пандемията стартира преди година.

Говорител на Световната здравна организация съобщи пред AFP, че " в цяла Европа, където предаването е интензивно и необятно публикувано, страните би трябвало да удвоят своите подходи за надзор и предварителна защита ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР