Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не

...
Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не
Коментари Харесай

Георги в съда: Имам малко дете...

" Моля да се промени мярката ми за неотклонение. Да не съм арестуван, тъй като няма да преча на следствието по делото. Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и по тази причина желая да ми се смени мярката ".

Това е обяснил упрекнатият в бруталното нахлуване с макетен нож над 18-годишно момиче Георги Георгиев пред съда преди месец, предава Нова тв.



" Считам, че определението на Старозагорски областен съд, което е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с обв. Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде доказано, защото от събраните по делото доказателства, в частност от направената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на потърпевшата не е породена междинна телесна щета, каквото е обвиняването за осъществено тъкмо такова закононарушение. Ако се касае за осъществено закононарушение лека телесна щета, евентуално то би било от частен темперамент, заради което смятам, че следва да бъде анулирано определението ", декларира прокурорът при започване на съвещанието. 

Вследствие на въпросното решение причинителят на жестокото действие бе пуснат на независимост, което, припомняме, отприщи стихия на яд измежду обществото у нас. Вчера сутринта той бе задържан в опит да избяга с автомобил, а през днешния ден стана ясно, че обвиненият остава в ареста.

Междувременно адвокатите на Георгиев обявиха, че ще апелират решението. 

На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница.



Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за ликвидиране два дни преди нещастието. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст " Направо те умъртвявам ", а на 25 юни известието гласяло: " Ще ти закача главата ". На идващия ден е осъществено насилието.

Днес в цялата страна ще се проведат шествия в поддръжка на потърпевшото момиче.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР